Érkezik a Világok Harca musical filmen

A 2012-es Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds – The New Generation, vagyis a Világok harca színpadi változata bejárta az Egyesült Királyságot és Európát. Magyarországra a musical filmváltozata érkezik április végén.

 

Jeff Wayne először 1978-ban álmodott és komponált zenét  H. G. Wells Világok harca című történetéhez. A különleges, két lemezből álló zenei albumból több milliót adatk el világszerte. 2012-ben újabb zenei változat készült, a Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds – The New Generation az ebből készült előadás pedig már nem csak színpadon, hanem filmvásznon is látható: musical, holografikus megoldásokkal élő sci-fi adaptáció.

 

világok harca

 

A Világok harcának Jeff Wayne-féle musical változata a világon először 2013 áprilisában kerül a mozikba és Magyarországon is látható lesz. A filmfelvételre 2012 december 15-én került sor a produkciót a londoni O2 Arénában, teltház előtt rögzítették. Pirotechnikusok és illuzionisták dolgoztak azon, hogy a nézőknek minél meghökkentőbb, „földönkívüli” élményben legyen részük. A multimédiás eszközök beemelésével újjászületett történet HG Wells komor, viktoriánus kori meséjén alapszik, melyben a marslakók elözönlik Angliát. 

 

Nem csak a musical története és zenéje, hanem a szereposztása is parádés: Liam Neeson alakítja George Herbertet, az újságírót – felvételről, holografikusan kivetítve. A színpadon a maguk fizikai valójában játszó színészek között pedig Jason Donovant, Marti Pellow-t, Wicked’s Kerry Ellist, Kaiser Chiefs’s Ricky Wilsont, valamint Black’s Will Stapletont láthatjuk.

 

A felvételen, amelyet HD-ben, 5.1-es Dolby hangzással rögzítettek elhangzik a The Eve of the War (A harc előestéje), valamint a Forever Autumn (Mindörökké ősz) című albumok slágerei. A zenekart maga Jeff Wayne vezényli.

 

Magyarországon a budapesti Corvin mozi vetíti a filmet, április 23-án, 19 órától!

 

Fotó és forrás: music.co.uk

süti beállítások módosítása