A showcase-ről - A Színházi Társaság levelet írt a kritikusoknak

A Magyar Színházi Társaság Elnökségének levelét közöljük, amelyet a Színházi Kritikusok Céhének címeztek.

 

Készült: 2013. április 15. hétfő, 13:37

Színházi Kritikusok Céhe
Tompa Andrea elnök asszony

Kedves Andrea!

Ahogy már említettem neked, a Magyar Színházi Társaság Elnöksége április 8-i összejövetelén foglalkozott azzal a kérésetekkel, hogy a Társaság, melynek egyik tagszervezete a Színházi Kritikusok Céhe, foglaljon állást a Hungarian Showcase ügyében.
Teljes volt az összhang abban, hogy a rendezvény igen jó hatással lehet a magyar színjátszás külföldi megítélésére, s mindenképpen jó, hogy ilyen sok külföldi szakember tekintette meg ezeket a nyilvánvalóan kiemelkedő előadásokat.
Sajnáljuk viszont, hogy az utolsó pillanatban a már kész programról tájékoztattatok bennünket és nem vontatok be az előkészítésbe. Nyilván ez abból is adódott, hogy az esemény a kezdetekkor nem ilyen méretű és horderejű szemleként szerveződött. Csak informálisan tudtunk a dologról, nem kaptunk meghívót a kísérő rendezvényekre sem, és nem nyílt alkalom arra, hogy közvetlenül megismerhessük a programokat, személyesen is találkozhassunk, beszélgethessünk a külföldi kollégákkal.
A fentiekből kiderül, hogy a Színházi Társaságnak hivatalosan semmilyen köze és rálátása nem volt a rendezvényre, ezért az Elnökségnek az az álláspontja, hogy nem is kíván a körülötte kialakult vitába belefolyni. Főleg, mert szerintünk inkább annak van itt az ideje, hogy a viták elcsituljanak, ne pedig tovább gerjesztődjenek. Bízunk benne, hogy - az idei év tanulságait és tapasztalatait levonva – lesz a jövőben is folytatása a rendezvénynek.

Barátsággal üdvözöl a Magyar Színházi Társaság Elnöksége nevében:

Csizmadia Tibor
elnök

 

A levél az mszt.rog-on is elérhető.

süti beállítások módosítása