Esztergályos Cecília: "Dolgozni csak szeretetben tudok"

Először játszik a kecskeméti Katona József Színházban Esztergályos Cecília, a Naftalin című Heltai-bohózatban láthatja a közönség. A színésznővel a Baon.hu készített interjút. Lapszemle.

A Baon.hu cikkéből:
A kérdésre, hogy fogadta Cseke Péter igazgató meghívását a kecskeméti Katonába, Esztergályos Cecília így válaszolt: "Nem ért váratlanul, tulajdonképpen számítottam rá. Kis szerep, mondhatni egy szösszenet, de örömmel vállaltam Kabóczánét. A kecskeméti direktorsága előtti időkben Péterrel és családjával nagyon jó barátságban voltunk, ami természetesen nem múlt el, csak egy ideje ritkán találkozunk." A kecskeméti társulatról a művésznő elmondta, mindenkivel megtalálja a közös hangot. "Ha veszik a lapot boldog vagyok, ha nem, akkor másik füzetet nyitok. Utóbbira itt nem volt példa" - tette hozzá.


naftalinFotó: kecskemetikatona.hu


Esztergályos Cecília elmondta, jelenleg hat színházban játszik, ezen kívül rendszeresen kap meghívást az önálló estjével is. "Bírom a tempót, mivel egy előadással átlagban havi kétszer lépek színpadra. Sokkal többet is tudnék dolgozni" - árulta el a színésznő, aki szakmai és emberi kapcsolatairól is mesélt: "Nem a Művész vagyok, aki magas lovon ül, háttal, és nem veszi észre, hogy ellenkező irányba halad alatta a ló. Egyszerűen normális vagyok. Az életben is igyekszem megelőzni a konfliktusokat, ha történetesen két percig valaki útjában állva parkolok, előtte jelzem az illetőnek, hogy 'sorry, ez van, de mindjárt jövök, és ne haragudj'. Dolgozni is csak szeretetben tudok, mindig tisztázva az óhatatlanul felmerülő nézeteltéréseket."


A teljes interjú itt olvasható.

süti beállítások módosítása