Interaktív gyerekelőadást rendez Rába Roland

Mesekönyvet jelentet meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Kolibri Kiadóval közösen Szárnyak és paták címmel. A könyvből a PROTON Színház felolvasószínházi előadást készít gyermekeknek Rába Roland rendezésében.

A könyvről:

Igazi mesekönyvvel rukkol elő az Egy csepp alapítvány 2013 tavaszán a Libri gyerekkönyvekkel foglalkozó részlegével, a Kolibri Kiadóval együtt. A kötet 2013 áprilisában, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon debütál. A Szárnyak és paták című könyv nem a cukorbetegségről szól, de a történet egyik mellékszereplője, Glu cukorbeteg, akit semmi nem állíthat meg abban, hogy megvalósítsa álmait. A fantasztikus feltaláló kisfiú korántsem visszafogott, amikor csibészségről, versenyszellemről, amolyan "kissrácos" dolgokról van szó, miközben a rendszeres vércukormérés és inzulinbeadás is természetes részei mindennapjainak.
Glu történetén keresztül érthetőbbé és jobban átélhetőbbé válik, mit jelent gyermekkorban a diabétesz. A könyvvel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden gyerekes családhoz szólni szeretne, mivel a cukorbetegség sajnos egyre több kisgyermeket érint. A könyv célja segíteni a tévhitek eloszlatását, a diszkrimináció csökkentését és az elfogadást a másság iránt.

 

szarnyakESpatak web


A történet Patagónia felhővárosában játszódik, a “pegaurok” csodás világában, ahonnan Pego, a mese főhőse egy nap aránytalanul apró szárnyai miatt lezuhan az emberek világába. Vajon visszarepülhet majd Pego a sajátjai közé? Pego a nővérével, Gigivel, és a két “embergyerekkel”, Glendával és Gluval egy sor kalandon esik át, hogy aztán a még lehetetlen dolgok is megoldódjanak kitartással és a barátság erejével.
Az 5 év feletti gyermekeknek szóló könyv a létrehozók szándéka szerint eljut majd nagyon sok óvodába és iskolába is.
A mese szerzője Finy Petra, az egyik legismertebb magyar gyerekkönyv-szerző, két kislány és tizennégy könyv anyukája. Sokféle korosztálynak, változatos stílusban ír a humoros, szójátékos szövegektől az egészen lírai, komoly mesékig.
A Szárnyak és patákat Herbszt László grafikái díszítik: az ismert illusztrátor különös részletességgel és igényességgel mutatja meg Patagóniának, a pegaurok felhővárosának részleteit és hangulatát.

 

szarnyakESpatak2 web


Felolvasószínház:
A könyvet a kiadó és az alapítvány a Proton Színházzal együtt kelti életre Rába Roland rendezésében. A társulat a történet alapján egy interaktív mesés játékot visz színre, amely a könyvbemutatón és a Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatkozik be. A Proton Színház Mundruczó Kornél film- és színházi rendező színházi munkáinak bázisa; egy lehetőségekkel teli virtuális játszótér. A színház hitvallása: kreatív tagok és művészi és szociális projektek együtthatása, a cél pedig egy élhetőbb világ megteremtése.

 

szarnyakESpatak3 web


Könyvbemutató: 2013. április 17. 10.30, Allee, Libri Könyváruház

süti beállítások módosítása