Milliókat követelnek a Magyar Színháztól - Őze Áron válasza

17 munkaügyi per indult korábban a Magyar Színház ellen, amiből tizenkettőt meg is nyertek a korábban kirúgott dolgozók. A színház azonban egyelőre nem fizet - számolt be a Blikk. Őze Áron reakcióját olvashatják.

Magyar Szinhaz
 

Őze Áron színészektől, gazdasági szakemberektől, illetve titkárnőtől is megvált korábban, de a kirúgottak jogszerűtlennek találták az elbocsátásokat, ezért bíróságra mentek. A Magyar Színház ellen 17 munkaügyi per indult, amiből a teátrum tizenkettőt el is vesztett. A színháznak most több mint 20 millió forintot kellene kifizetnie, de egyelőre nem utaltak. Ennek kapcsán Mihályi Győző elmondta, hogy szüksége van a négy és fél millió forintra, amit megítélt neki a bíróság.

Őze Áron  a friss híradásra reagálva közölte: „Az elmúlt években több cikk is megjelent, amelyekből – beleértve a kevésbé elfogulatlanokat is – pontosan kiderül: a Magyar Színház vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdasági válság, a kényszerűen csökkenő támogatás ellenére a társulat többsége megőrizhesse a művészi koncentrációhoz nélkülözhetetlen egzisztenciális biztonságát.
Ennek érdekében azonban olykor nehéz, a vezetés számára is embert próbáló döntéseket kell hozni, amelyeket természetszerűleg vitatnak az érintenek.
A színház vezetése ugyanakkor tartózkodik az ilyen vitáktól, korrektebb, ha azok megoldásában a hatályos törvények, vonatkozó jogszabályok kapnak főszerepet.
Az elbocsátások kapcsán meghozott döntésekben talán vannak szubjektív elemek is, ám a kiválasztást elsősorban olyan szempontok határozták meg, amelyeket éppen az érintettek személyiségi jogaira való tekintettel – ugyanakkor jogszabályoktól függetlenül is tiszteletben tartva emberi méltóságukat – nem kívánunk nyilvánosságra hozni."

 

Forrás: Színház.hu, Blikk

süti beállítások módosítása