Borban a vigasz! Mága Zoltánnal az Operettben

Magyar borok és operett-slágerek -  az Operettszínház gálaműsora, a Borban a vigasz!, együttműködésben a Hungarikum Szövetséggel e két hazai értéket hozza össze a színpadon. Pénreken, április 26-án pedig Mága Zoltán is részese lesz az előadásnak.

A Borban a vigasz! – Operett Gálán látványos díszletek és jelmezek, zenei csemegék - elsősorban a szőlőről, borról, szüretről szóló operaáriák, operett-részletek, népszerű slágerek várják a közönséget, olyan komponisták dallamai mellett, mint Kálmán Imre, Huszka Jenő, Johann Strauss, Kodály Zoltán, Eisemann Mihály, Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs, Jacobi Viktor és Zerkovitz Béla.
borban a vigasz

Mága Zoltán az elmúlt években többször is vállalt védnökséget, fellépést borlovagrendek avatási ceremóniáján, és mindig is örömmel állt az ilyen kezdeményezések mellé. "Borban az igazság, borban a vigasz" - tartja  a mondás, a vígsághoz pedig elmaradhatatlan a hegedűszó. Vörösmarty Mihály A vén cigány című versében is remekül kapcsolta össze az életérzést, az igazság kimondásának fontosságát a hegedűvel és a borral, így a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb költeménye híven tükrözi az embernek a borhoz és a hegedűhöz való emocionális kötődését" - mondta Mága Zoltán az est kapcsán. A hegedűművész nagyon fontosnak tartja, hogy a nemes magyar borok megfelelő elismerést, reklámot és szeretetet kapjanak a világ országaiban, és a borfogyasztás kultúrája igazi érték és rang legyen, ezért is vállalt szerepet a Borban a vigasz gálán.

borban a vigasz magaA hegedűművész április 26-án, a Budapesti Operettszínház műsorában lép fel. Előadásában többek között hallható leszm Brahms: V. magyar tánca, Vittorio Monti: Csárdása és Hubay Jenő: Hullámzó Balaton című műve.

A produkcióval egyidőben a nézők megismerhetik a magyar borvidékeket, a termelőket, köztük az úttörőt, aki a világon megtalálható szőlőfajták többségét nemesítette, s terjesztette el már a XIX. században - Mathiász Jánost, akiről Arany János azt írta: "… olyan a szőlészetben, borászatban, mint Petőfi a költészetben!"

 

Forrás: Operettszínház.hu

süti beállítások módosítása