Lakásszínházat indított Fischer Iván - Vendég a Jubileum

Nemrég nyílt meg az Andrássy úton, a karmester gyerekkorának helyszínén Fischer Iván Lakásszínháza. 

A FILC névre keresztelt szobaszínház, ami Fischer szüleinek harmadik emeleti lakásában található, fiatal tehetségeknek ad megmutatkozási lehetőséget ebben a hónapban, ugyanis a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatóinak Csehov-előadását fogadja. 

 

kilatas

 

A produkciót Lukáts Andor rendezte tanítványainak, és most átalakította a FILC 25 fős kisszínházi terére, ahol a nézők karnyújtásnyira ülnek a játszóktól. 

 

jubileum5


A Jubileum című egyfelvonásos fordulatos komédia, melyet még két alkalommal tűznek műsorra áprilisban. Aki kíváncsi a karmester és a diákok szobaszínházára, az Fischer Iván közhasznú alapítványát is támogatja, amely a színház fenntartását biztosítja. Ugyanis a befogadott előadások költségeit a jegybevételekből finanszírozzák. 

 

fischerivanszinhaza


A FILC havonta új előadásokat fogad, és változatos programmal kívánja színesíteni a főváros kulturális életét. "Kis koncertterem sok van, viszont a színházi szakmát nagy aggodalommal figyelem, különösen a kis, alternatív kezdeményezések vannak nehéz helyzetben. Pedig ez egy csodálatos, virágzó művészeti ág Budapesten, rengeteg kreatív művész van, sok ötlet nem valósul meg, mert nincs rá pénz. Az én pici lakásszínházam nem tehet sokat, de egy-két jó produkciót befogadhat. Pontosabban ez nem lakásszínház, hanem "lakáscínház", tehát cincog is, ami azt jelenti, hogy a zene se kizárt" - nyilatkozta a Népszavának Fischer Iván, akivel hamarosan interjút olvashatnak a Színház.hu-n.

 

A műsorról és a színházi helyszínről, a lakás történetéről bővebben a www.fischerlakas.hu holnapon olvashatnak.

 

A holnapi előadásra itt tud jegyet váltani.

süti beállítások módosítása