Készül a Kék angyal - Mi vár az Örkényben?

Vendégjáték, bemutató, Színházak Éjszakája külön program - ez vár az Örkény Színházban az évad vége felé.

Karlsruhéba kapott meghívást a Merlin:
A 8. Festival Premières, amely 2013. június 6-9. között Karlsruhéban kerül megrendezésre, a tehetséges, pályájuk elején álló európai színházrendezők munkájának bemutatására vállalkozik. A francia-német közös szervezésű fesztivál Strasbourg városával működik együtt. Az eseményen a francia és a német színházi szakma is nagy számban jelenik meg. A fesztivál a Merlin szerzője, Tankred Dorst részvételére is számít.
Az előadást Polgár Csaba rendezte, mely a HOPPart és az Örkény Színház közös produkciója.
Az előadás utoljára látható április 29-én és május 29-én az Örkény Színházban.

 

merlin

Merlin - Fotó: Gordon Eszter


Beszélgetés:
Áprilisban több előadás után is közönségtalálkozót tartanak az Örkényben.
Tóték – április 17. péntek
Ibusár – április 23. kedd
Macskajáték – április 25. csütörtök (Fidelio Színházi Est)

Designvásár:
Április 21-én, vasárnap a színház újra részt vesz a WAMP designvásáron, mely az V. kerület, Váci u. 1. szám alatti Váci1 nevű épületben kerül megrendezésre. Mindenkit szeretettel várnak!

 

szinhazak ejszakaja 2013

 

Színházak Éjszakája:
Május 4-én, a Fővárosi Önkormányzat tizennégy színházában második alkalommal kerül megrendezésre a Színházak Éjszakája.
Budapest neves színházai, színészei különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes, sokoldalú arcukat.
És hogy mitől más ez az este, mint a többi? Attól, hogy a függöny korábban gördül fel a megszokottnál. Attól, hogy most arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban. És attól, hogy egészen hajnalig a színpadé a főszerep!
A Színházak Éjszakája egy olyan különleges programsorozat, amelyen a közönség az erre az estére érvényes karszalag megvásárlásával ellátogathat a főváros tizennégy színházának bármelyikébe.
Aki járt már hasonló eseményen, vagy részt vett a tavalyi Színházak Éjszakáján tudja, hogy nem kell mást tennie, mint kiválasztania a programajánlatból a neki tetsző előadásokat, műsorokat, s ellátogatnia akár az összes színházba, kedve szerint. A programok május 4-én, szombaton délutántól kezdődnek és egészen másnap kb. 2 óráig tartanak.

Az Örkény Színház programja itt látható.
 

POSZT:
Idén, a XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozón az Örkény Színház a Peer Gynt című előadással szerepel.
Ha valaki még nem látta, és nem tud Pécsre leutazni, megnézheti az Örkény Színházban március 18-án, hétfőn, április 7-én, vasárnap és április 26-án, pénteken.

 

kozoskekangyalKék angyal, olvasópróba - Fotó: Dömölky Dániel


Premier:
Május 11-én mutatja be az Örkény Színház Heinrich Mann: A Kék Angyal avagy Egy zsarnok vége című darabját, Gothár Péter rendezésében.

A darab története szerint Osvány tanár úr a kisváros gimnáziumában tanít, évtizedek óta. Homérosszal kel, Schillerrel fekszik. Magától értődő módón a diákok, a tanárok, sőt, valaha volt tanítványai – az egész város – Posványnak csúfolja. Eszelősen keresi az alkalmat, hogy tanítványait végre „elkapja”. Bosszúszomjasan lesi ellenfelét – vagyis az egész világot. A Kék Angyal azonban mindent megváltoztat. A Kék Angyal, ahová a diákok járnak.
Posvány utánuk ered. A Kék Angyalba, ahol fellép a Lola.

orkeny szinhaz

 

Jótékonyság:
Az „Adj egyet ajándékba” (Suspended Coffee-Felfüggesztett kávé) kezdeményezés Nápolyból indult útjára és terjedt el az egész világon. Ez a társadalmi felelősségvállalás egy fajtája. Kezdetben csak kávézókban alkalmazták. A betérő látogató vásárolhat a saját kávéja mellé egy másikat is, amit "felfüggeszt", azaz a kávézóban hagy egy rászoruló részére. Mára ez a kezdeményezés kinőtte a kávézókat, csatlakoztak hozzá papírboltok, fodrászatok, autószerelő műhelyek és színházak is.
A szervezet jele egy kávéscsésze, benne a +1 felirattal. Magyarországon is útjára indult a mozgalom, melyhez az Örkény Színház is csatlakozik.
A színház jegypénztárában vásárolhat +1 jegyet. A felhasználható nyugtákat a jegypénztárban - jól látható helyen - gyűjtik. Aki igénybe szeretné venni ezt a lehetőséget, kérik, a jegypénztárnál jelezze.
Bővebb felvilágosítás, illetve érdeklődés a +1 jegyek mennyiségéről a jegypénztárban, a 267-3775-ös telefonszámon, emailen a szervezes@orkenyszinhaz.hu címen, vagy személyesen kérhető. A jegypénztár nyitvatartása: hétfőtől vasárnapig 13 órától 18 óráig.



süti beállítások módosítása