Kulturális együttműködést írt alá Balog Oroszországgal

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Rosztyiszlavovics Megyinszkij, az Oroszországi Föderáció Kulturális Minisztériumának tárcavezetője hétfőn Moszkvában kulturális együttműködési programot írtak alá.

A 2013-tól 2015-ig szóló munkaterv többek között tartalmazza, hogy 2014 őszén Magyarországon orosz kulturális évadot, míg 2015 őszén Oroszországban magyar kulturális évadot rendeznek. A kétoldalú kulturális munkaterv az elkövetkezendő két évben erősíti Magyarország és az Oroszországi Föderáció közötti kapcsolatokat, elmélyíti és kiszélesíti a két ország kulturális együttműködéseit.

 

n balog-zoltan

Fotó: Kovács Tamás, MTI

 

A hétfőn aláírt megállapodás szerint a felek fejlesztik az együttműködést a zene-, színház-, tánc- és képzőművészet, irodalom és könyvszakma, illetve az audiovizuális művészet terén, a könyvtárak és múzeumok közötti kapcsolatok, a kulturális örökségvédelem, az iparművészet, népművészet, valamint a kultúra és művészet egyéb területein. Támogatja továbbá a kulturális és művészeti szakembercserét, és számos, a következő két évben megvalósuló orosz-magyar kulturális esemény megszületését.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása