Novecento a Tháliában - Nyerjen páros belépőt! | LEZÁRULT!

Alessandro Baricco Novecento című monodrámáját Mészáros András előadásában, a Thália Színházban láthatjuk szombat este. Nyerjen páros belépőt az előadásra!

 

Alessandro Baricco: NOVECENTO

 

Tim Tooney: MÉSZÁROS ANDRÁS
Fordította: GÁCS ÉVA
Zene: KOVÁCS ÁRON ÁDÁM

Film: ÁKOS PÉTER
Animáció: PAPP LUCA
Rendező: PAPP DÁNIEL

 

A darabról

Tim Tooney a trombitás elmeséli, hogyan találkozott, és kötött örök barátságot Danny Boodmann T.D. Lemon Novecentoval, állítása szerint a legjobb zongoristával, aki valaha zenélt az óceánon. És aki soha nem zenélt a szárazföldön. Novecento úgy vált legendává, hogy ki sem tette a lábát a hajóról. Az óceánon született, élt, zenélt, és ott is halt meg. Senki sem tanította zongorázni, csak zongorázott. Számára ez a lét volt a természetes. A siker, a pénz, a hírnév fogalma teljesen ismeretlen volt számára. Tiszta lélekkel, kíváncsian figyelte a számára örökké idegen, és mégis ősidőktől ismert embereket, akik felszálltak a hajóra. Gyűjtögetett. Belelátott az emberekbe, és önmagán átfolyatva a zongora billentyűinek segítségével fejezte ki mindazt, amit befogadott. Többet tudott a világról, mint akik egész életükben a szárazföldön éltek. De leszállni nem tudott soha. Pedig kíváncsi volt rá, milyen lehet hosszú, szárazföldön töltött idő után váratlanul a távolban megpillantani az óceánt. Az utasok vágyai, a szeretetre, kötődésre való vágyakozás, a vágy, hogy biztonságban megosszák életüket valakivel, hogy családjuk legyen, hogy normális, emberi életet éljenek, mindezek hatottak Novecentora is, de nem merte megtenni a döntő lépést. Megijesztette a lehetőségek végtelensége, a választás, a döntés felelőssége. Ezért döntött úgy, hogy soha nem száll le a hajóról. És pont ezzel a döntéssel teljesítette be a sorsát. Legenda lett belőle. Archetipikus, már-már mitikus figura. A MŰVÉSZ.

 
 

Kérdésünk:

Ki játszotta az Óceánjáró zongorista legendája című film főszerepét:

a. Adrien Brody
b. Tim Roth
c. Tim Burton

A választ a jatek@szinhaz.hu címre várjuk. A helyesen válaszolók között 5 db páros belépőt sorsolunk ki az április 20-i eőadásra. Beküldési határidő: április 19. 20 óra. A nyerteseket e-mailben értesítjük.

 

Nyertesek:

Bojtár Tibor, Pelikán Zsuzsanna, Vashegyi Zsuzsanna, Szép János, Drotár Mariann


www.thalia.hu

 

süti beállítások módosítása