Egyetemisták viszik színre a Jancsi és Juliska operát Pécsett

Önállóan viszik színre a Pécsi Tudományegyetem zene- és képzőművészeti intézetének végzős diákjai Engelbert Humperdinck Jancsi és Juliska című operáját május 7-én a pécsi Kodály Központban.

A német nyelvű vizsgaelőadás valamennyi címszereplője, a zenészek és a díszletek készítői is egyetemisták. A diákok felkészülését ismert szakemberek segítik, köztük Gulyás Dénes és Ottlik Ádám rendező, Bánkyné Perjés Beatrix koreográfus és Kocsár Balázs Liszt-díjas karnagy - közölték a Pannon Filharmonikusok csütörtökön az MTI-vel.
A produkció létrejöttét a Pannon Filharmonikusok szakmai tanácsokkal és a marketing menedzsment biztosításával támogatja.

 

Jancsi es Juliska


A Pécsi Tudományegyetem és a Pannon Filharmonikusok egy évvel ezelőtt kötött együttműködési megállapodást. Ennek keretében a hallgatók és az oktatók kedvezményes áron látogathatják a zenekar hangversenyeit, miközben a társulat részt vesz a diákok képzésében, helyet biztosít szakmai gyakorlatukhoz, segítséget nyújt szakdolgozatok és vizsgamunkák elkészítésében.
"Örömünkre szolgál, hogy segíthetünk az előadás megvalósításában, hiszen a produkció az abban résztvevő tehetséges fiatalokat hozzásegíti a valódi színpadi jelenléthez, ezáltal a szakmára való teljesebb felkészüléshez" - idézte a közlemény Horváth Zsoltot, az együttes igazgatóját.
A filharmonikusok tájékoztatása szerint a klasszikus mese által ihletett operaelőadás, amely kihasználja a Kodály Központ színpadtechnikai lehetőségeit, az eseményeket mai városi történetként értelmezi, ahol a város ugyanolyan elveszettséget, rossz előérzetet tápláló, gyanús világ, akárcsak egy erdő.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása