Új kiadásban jelenik meg Karinthy Márton Ördöggörcs című regénye

A 2003-ban megjelent az első kiadás 50.000 példányban kelt el, most az Ulpius-ház Könyvkiadó a szerző Kossuth-díja előtt tisztelegve új kiadásban jelenteti meg a kétkötetes művet.

A friss Kossuth-díjas Karinthy Márton regénye dokumentumok, naplórészletek, interjúk és megannyi fikció szövevényes láncolata. Az Ördöggörcs - Utazás Karinthyába a család három generációját mutatja be a szerző nagybátyja, Karinthy Gábor élettörténetén keresztül. Hatalmas szellemi kaland, melyen keresztül nem csak a Karinthy családot, hanem a XX. század pesti irodalmi életét is megismerhetjük. Az írók bohém élete, a politikához való viszonyuk, szerelmeik, vicceik, valamint sikereik és bukásaik elevenednek fel közel 900 oldalon keresztül. A regényt néhány hónapja adták ki svédül, korábban angolul és franciául is jelentek meg részletei, valamint készült belőle rádiójáték is.

 

Karinthy Márton

Karinthy Márton a sajátos szellemiségű, nagy közönségsikernek örvendő színházi műhely létrehozásáért, három évtizedes vezetői és rendezői tevékenységéért, írói munkásságáért, a Karinthy-hagyomány és -szellemiség ápolásáért, továbbviteléért kapta meg 2013. március 15-én a Kossuth-díjat. Az Ulpius-ház Könyvkiadó a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra ismét kiadja az évek óta alig kapható művet, melynek első kiadása 50.000 példányban fogyott el.
Karinthy Márton a Könyvfesztiválon április 20-án, szombaton 17.00 órától dedikálja az Ördöggörcs új kiadását.

süti beállítások módosítása