Hámori Gabi: "Szenvedélyesen gyűjtöm a tapasztalatokat"

Hámori Gabriella elmúlt egy évéről, terveiről és arról is mesélt a Nők Lapjának, fog-e szerepet vállalni az Örkény Színházban. Lapszemle.

 A Nők Lapja cikkéből:


Hámori Gabriella elsőként arról ejtett szót, hogy jelenleg a Szputnyik társulattal külföldön dolgozik, és bár az Örkény Színház tagja, mostanában keveset játszik. "Nem kértem szerepet, az eddigieket pedig leadtam. Azt keresem, hogyan léphetek át a szakmám kliséin. Én úgy érzem, akkor leszek friss, akkor váltom be a reményeimet, ha szabadon válogathatok a világ által nyújtott lehetőségek közül. Hálás vagyok Mácsai Pálnak, mert rengeteg bizalmat kaptam az ott töltött évek alatt, végül ilyen fokú szabadságot adott, hogy visszamehetek. Biztosan fogok játszani az Örkényben jövőre" - ígérte a színésznő.

hamori2
Arról is beszélt, hogy a múlt évben tett lépéseket annak érdekében, hogy változzon az élete. "Szinte minden eleme kicserélődött: sok régi beidegződéstől elszakadtam. Lecserélem a lakásom is, kisebb, otthonosabb élettérre vágyom. Higgadtabb lettem és boldog, néha annyira, hogy irigylem magam. Megszűnt a vibrálás, a habzsolás, kezdek lenyugodni, ami talán a koromból is adódik. Elmúltam harmincnégy. Szeretek otthon lenni, olvasni, zenét hallgatni, főzőcskézni. Szeretnék minél több nyelvet megtanulni, hogy később németül, franciául is tudjak szerepet vállalni" - sorolta Hámori Gabriella.

Azt is elárulta, öt éve elkezdett forgatókönyvet írni, bár még senkinek nem mutatta meg, és szeretnék majd filmet forgatni. "Elsősorban a független filmesek munkái érdekelnek, járok castingokra Berlinben, remélem, hogy kiválasztanak egy-egy szerepre" - tette hozzá Hámori Gabriella.

A színésznő elmondta, szenvedélyesen gyűjti a tapasztalatokat az emberekkel, a gondolataikat, szokásaikat, kultúrájukat. Ennek jegyében, negyedik éve megy gyerekekkel az Összpróba Táborba Balatonföldváron, ahol színházi kurzust tartanak kisiskolásoknak és gimiseknek.

"Már most tudom, hogy a következő évadban mit fogok csinálni. Ez még sosem volt így. A szabadságvágyam fontosabb mindennél, ennek rendeltem alá a döntéseimet. Lehet, hogy ezzel néha nehéz helyzetbe hozom magam egzisztenciálisan, de így eldönthetem, hogy számomra mi fontos igazán. (...)

A teljes interjú itt olvasható.

süti beállítások módosítása