Vendégjátékok és kedvezmény - Hírek a Tamási Áron Színházból

My Fair Lady családi kedvezménnyel, sepsiszentgyörgyi vendégjátékok, Börtönnapló - hírek Sepsiszentgyörgyről.

My Fair Lady családi kedvezménnyel:
A My Fair Lady című musical idei évadbeli utolsó előadására családi kedvezmény igényelhető. Az elődás április 20-án, szombaton – közkívánatra – 16.00 órától tekinthető meg a Nagyteremben, a főszerepben: Varga Andrea és Bokor Barna.
A családi kedvezmény abban áll, hogy két 25 lej értékű felnőttjegy mellé jár egy ingyenes gyermekjegy, emellett pedig további három családtag válthat belépőt mindössze 6 lejért.
A kedvezmény csupán elővételben, a Kultúrpalota jegyirodájában illetve a színházi jegypénztárban igényelhető.

 

MY FAIR LADY foto Rab Zoltan 001

Fotó: Rab Zoltán

Vendégjátékok:
Április 22-én, hétfőn 19.00 órakor A fösvény, április 23-án, kedden 19.00 órakor pedig Az imposztor című vendégelőadást láthatja a marosvásárhelyi közönség a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának előadásában.
„Boldog akarok lenni!” – mondja Cléante A fösvény-ben. Bár ezt akármelyik szereplő mondhatná. Sőt, akármelyikünk ugyanígy mondaná. Van, aki számára az emberi viszonyok a legértékesebbek. Pedig ez azt is jelenti, hogy nem használhatja (el) a másikat. Mások ellenkezőleg: élettelen dolgokat bálványoznak. Mert azokat jól lehet használni. S mind közül a pénz a legsimulékonyabb... Ugyanígy vannak ezzel A fösvény szereplői. A szeretetvágy, illetve a tulajdon vágya hajtja őket. Hol ettől, hol attól remélnek biztonságot. De leginkább mindkettőtől.Milyen stratégiát választottunk eddig a (túl)élésre? Mire alapoztuk az életünket? – áll a Bocsárdi László rendezte előadás ismertetőjében.

 

A FOSVENY Tamasi Aron Szinhaz Sepsiszentgyorgy


A második sepsiszentgyörgyi vendégjáték, Spiró György Az imposztor című darabja erős színházi vonatkozású mű, de a kisvárosi színészi lét érzékletes ábrázolásán túl a politikai hatalommal szembeni ellenállás és behódolás kérdéskörét is körüljárja. Az előadást Keresztes Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészeti igazgatója rendezte, akinek A csárdáskirálynő és A szabin nők elrablása című nagy előadások után ez a harmadik sepsiszentgyörgyi rendezése. Az előadás főszerepét Biró József, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művésze játssza.

AZ IMPOSZTOR Tamasi Aron Szinhaz Sepsiszentgyorgy
Börtönnapló: 
„Felejthetetlen színházi élményben volt részem a veszprémi Petőfi Sándor Színházban. A marosvásárhelyi Farkas Ibolya színésznő a Latinovits-Bujtor Játékszínben Fedák Sári életét bmutató darabjával nyűgözte le a közönségét. Farkas Ibolya művésznő hihetetlen átéléssel, páratlan hitelességgel idézte meg a híres primadonna (Fedák Sári) életét” – írta a Veszprémi Napló szerkesztője, G. Takács Mária a Börtönnapló című előadásról, amely április 30-án, kedden 19.30-tól tekinthető meg a Kisteremben.

 

BORTONNAPLO foto Bartha Laszlo

Fotó: Bartha László


Az előadásokra jegyet a Kultúrpalota jegyirodájában (keddtől péntekig 12.00 óra és 17.30 között, tel: 0372 758 230), illetve a színházi jegypénztárban (keddtől péntekig 12.00 és 15.00 óra között, tel: 0365 806 865) lehet váltani. Online jegyvásárlás: www.biletmaster.ro

süti beállítások módosítása