Indul a Gyulai Várszínház idei évada!

A Gyulai Várszínház Művészeti Tanácsadó Testülete múlt heti tanácskozásán az ötvenedik évadhoz minden tekintetben méltónak találta a várszínház idei programját - közölte sajtótájékoztatóján Gedeon József. A Gyulai Várszínház igazgatója bejelentette, a közelmúltban megkezdődött a jegyek értékesítése is az előadásokra.

Gedeon József elmondta, a június 22-étől augusztus 10-éig tartó évad stílszerűen ötven napon át tart, rengeteg érdekességet felvonultatva.
Az ötvenedik évad június 22-én este fél kilenckor kezdődik, amikor egy látványos meglepetéssel is kedveskednek az érdeklődőknek a vár előtt. Ugyanezen a napon Heltai Jenő A néma levente című darabját tekinthetik meg díjtalanul a látogatók Kautzky Armand főszereplésével, a szolnoki Szigligeti Színház előadásában, a tószínpadon.

 

gyulai varszinhaz

 

A Várszínház igazgatója a programot részletesen ismertetve több érdekességre is felhívta a figyelmet. Az idei évadban klasszikus nemzeti drámáink közül Katona József Bánk bánját június 24-én 20.30-tól, Madách Imre Az ember tragédiáját július 29-én este fél kilenctől tekinthetik meg.
Színre kerül két klasszikus vígjáték. Petőfi Sándortól A helység kalapácsát július 24-én 18 órakor, Arany János A nagyidai cigányok című alkotását július 25- én 18 órától láthatja a közönség.
A IX. Shakespeare-fesztivált július 4. és 15. között rendezik meg. Minden bizonnyal az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt darab lesz Zalán Tibor "A fáklya kialszik" című drámájának ősbemutatója. A gyulai vár ostromát feldolgozó történetet - amely az előzetesen kiírt drámapályázat győztese - augusztus 2-án, 3-án és 4-én tekintheti meg a közönség. Az évad augusztus 9-10-én, a Beatles együttes dalaiból összeállított zenés fantáziajátékkal zárul.

süti beállítások módosítása