Jön a Forced Entertainment - 10+1 kérdés Terry O'Connor-hoz

A brit avantgárd társulat, a Forced Entertainment Holnapi bulik (Tomorrow’s Parties) című előadását láthatják a Trafóban április 25-én és 26-án. Az egyik szereplővel, Terry O'Connor-ral olvashatnak villáminterjút.

A darabról:

„A jövőben a háború inkább egyfajta szórakozás lesz, mondjuk sportesemény a nyári hónapokban. Lesznek sport-háborús területek kijelölve, ahova utaznak majd az emberek. És lesz rendes napirend, amit közvetít majd a tévé.
A JÖVŐ: remények és klisék, optimizmus és kétségbeesés, utópia és disztópia projekciók, feltételezések és álmodozások – mind a realitás, a személyesség és persze a fantasztikum határán. Iszonyú sikeresen magyarázzuk be magunknak, hogy minden milyen jól fog menni, és óriási leleményességgel ábrándozunk a mérsékelten valószerű jövőről akár az optimizmus, akár a kétségbeesés szélsőértékén. Ebben az előadásban azonban arra is lehetőségünk nyílik, hogy szórakozzunk azon, amikor az elvárások ellenére, mégis minden a feje tetejére áll."

 

Forced Entertainment Tomorrow s Parties

 

10+1 kérdés Terry O'Connor-hoz

Mi számodra a top 3 épület (pályaudvar/repülőtér/színház/koncertterem)?

A berlini Volksbuhne, a De La Warr Pavillion Bexhill-on-Sea-ben, a ház, ahol felnőttem: Jersey, Channel Islands (nem sokat változott azóta).
Mi jut eszedbe a Trafóról?
A neve az épület oldalán, az odavezető séta, a közönség élénk reakciói, egy munka hagyománya, egy szép város, kihívás a színház számára.

Szeretsz táncolni? Ha igen, mi a kedvenc táncod? Tangó? Keringő? Akrobatikus rock’n’roll? Break dance? Szabad tánc?
Jól hangzik ez a szabad tánc, de nem biztos, hogy már tökélyre fejlesztettem.
Mit építettél utoljára?
Új házban lakom, és évekig eltartott mire feltettem a tükröket. Megtanultam a fogtisztítást tükör nélkül. Mostanra azt hiszem, tetszenek a tükrök, az ahogy a fényt visszaverik. Nem nézem magam sokáig, amikor a tükör előtt állok, kivéve a színházban az öltözőben.

 

terry o connor

 

Mi az, amitől félsz? Ha egyáltalán…

Hogy elfelejtem a szövegemet.
Mesélj egy számodra fontos vagy emlékezetes történetet a Trafóba érkező produkció kapcsán!
Nagyon bizonytalanok voltunk a premieren, nagyon idegesek. Részben, mert addig csak nagyon kevés ember látta, akik mind a társulathoz kötődtek, részben, mivel nyugodtan kell állni és beszélni az egész darab alatt – ez mindig egy kicsit ijesztő. Aznap este az előadás egy szabadtéri színházban volt, szabad ég alatt, és egyben a fesztivál nyitóestéje is volt, így mire 10 óra felé színpadra léptünk az emberek már ittak egy-két pohárral. Már akkor nevettek, amikor felsétáltunk a színpadra és onnantól kezdve nagyjából egész végig nevettek. Soha többet nem kaptunk ilyen reakciót, de pompás kezdés volt ez a darabnak.

Mire vagy a legbüszkébb az életedben?
Arra, hogy nem tágítunk. Az improvizálásra. A tanításra. A fiamra. Arra, hogy működtetem a nehéz élet vs. munka egyensúlyt.

 

Forced Entertainment Tomorrow s Parties 2


Mondj egy olyan dolgot, ami lényegesen megkönnyítené az életed!
Egy működő nyomtató.
Mit építettél utoljára?
Megterveztem és megszerveztem a házam felújítását tavaly, de az utolsó valóban épített dolog valószínűleg valahol a

gyerekjáték szintjén volt.
Mikor nőttél fel? Mióta vagy felnőtt?
Beutaztam Európát a barátaimmal tiniként. Néhány nehéz döntést kellett meghoznunk és teljes mértékben felelősséget vállalni a tetteinkért. Azt hiszem, az felbecsülhetetlen volt.
Adj tovább valami praktikus ötletet, amit Te kaptál!
Keveset és gyakran.

 

Forced Entertainment: Holnapi bulik (Tomorrow’s Parties)

2013. április 25., 26. - 20 óra
Trafó

süti beállítások módosítása