Kihirdették a Bodnárné-novellapályázat eredményeit

Kihirdették az Újszínház Bodnárné-novellapályázatának eredményeit: a középiskolás korosztály számára kiírt verseny három díjazottja Teibert Eszter, Tóth Teodóra és Mirk Klára lett.

Nyirő József Jézusfaragó ember című drámájának előadása előtt vasárnap Jókai Anna Kossuth-díjas író, zsűrielnök, Dörner György igazgató és Pozsgai Zsolt művészeti vezető adta át a díjazottaknak a jutalmakat.
A novellapályázatra az Újszínház 16 és 25 év közötti fiatalok 1-3 oldalas pályamunkáit várta a darab történetéhez, a testvérviszályhoz kapcsolódva. A jelentkezők a testvéri kapcsolat, a testvéri szeretet és konfliktus témakörében adhatták be műveiket.

 

ujszinhaz


A beérkező pályázatokat Jókai Anna elnökletével szakmai zsűri bírálta el, majd összesen 45 ezer forintot osztott ki az első három helyezett között. Emellett a sikeres pályázók jegyet nyerhettek a Bodnárné című előadásra és alkotásuk az Újszínház honlapján is megjelenik.
Németh László Bodnárné című művét március 22-én mutatták be Dózsa László rendezésében és Bánsági Ildikó címszereplésével az Újszínházban.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása