Politikai szerepet vállal a HOPPart színésze

Kilépett a Hallgatói Hálózatból Barabás Richárd, a szervezet egyik emblematikus figurája, a HOPPart társulat színésze, aki úgy nyilatkozott, politikai szerepet vállal.

richardBarabás és két társának távozásáta HaHa internetes oldalán megjelentetett írás is megerősíti, melyben azt írják: „a Hallgatói Hálózat egy pártfüggetlen civil szervezet, ami a fiatalok önszerveződésére alapulva hierarchia nélkül képviseli az oktatásban résztvevők érdekeit", tagjaik között azonban többféle pártállású ember is van.


"Ebből következően természetes, ha pár tagunk - jelen esetben Barabás Richárd, Georg Bey és Mészáros Ákos - másképp képzeli el az általa fontosnak vélt ügyek képviseletét, mint a szervezet többi tagja. Ricsi, Georg és Ákos most úgy döntöttek, hogy kilépnek a szervezetből, mert összeegyeztethetetlennek tartották azzal, hogy a későbbiekben 1-1 politikai szervezetben vállalnak akár nagy figyelmet kiváltó tevékenységet" - írják.

Barabás Richárd a Klubrádiónak azt mondta, a Párbeszéd Magyarországért Pártban folytatja.

"A HaHa tiszteletben tartja döntésüket, viszont innentől kezdve nem fog tudni azonosulni a közéletben kifejtett tevékenységükkel” – olvasható a HaHa oldalán.  

Tóth Fruzsina, a HaHa aktivistája a Heteknek korábban azt mondta, hogy azt kérik az aktivistáiktól, ha egy párton belüli tevékenységet folytatnak, akkor a HaHában visszafogottan tevékenykedjenek. Tegyék nyilvánvalóvá ugyanakkor azt is, ha pártaktivisták is, mert továbbra is pártoktól független szervezet szeretnének maradni.

süti beállítások módosítása