A Hippolytra készülnek a Mohácsi testvérek

Július 4-én este mutatja be a Belvárosi Színház Zágon István Hippolyt című színdarabját a Mohácsi testvérek átdolgozásában, Mohácsi János rendezésében, Kulka János, Elek Ferenc és Csákányi Eszter főszereplésével.


A Hippolyt avagy a nagypolgári villa mellé jár az ezüst kiskanál című előadás Zágon István darabján alapszik, ennek nyomán írta Nóti Károly az 1931-es film forgatókönyvét, de a produkció nem a filmet dolgozza fel, hanem az eredeti művet. „A baj nem jár egyedül. Ha valaki a Rózsadombon kényszerül villát venni, annak az élete csőstül megváltozik: a Rolls Royce szervíz egy rablás, a vörös kaviár méregdrága, a Dom Perignon pezsgő borsos… És ha ráadásul az ember lánya valaki olyasvalakibe szeret bele, akinek az Isten is teremtette, akkor végleg elkél némi segítség. Valaki, akit a ruha tesz, aki tudja, hogy döglik a légy, hogy jobb ma egy túzok, hogy az élet nyakig tejfel, de aki látott már karón is varjút, és aki csak gatyába rázza az egész kócerájt.”

 

hippolyt
Hippolytot Kulka János, Schneider Mátyás nagyfuvarost Elek Ferenc, a feleségét Csákányi Eszter alakítja, a további szerepekben Téby Zita, Pető Kata, Boros Anna, Mertz Tibor, Nagy Viktor és Pál András látható. A díszletet Khell Zsolt, a jelmezt Remete Krisztina tervezi, az előadás dramaturgja Perczel Enikő. A Kultkikötő és az Orlai Produkciós Iroda közös bemutatóját Mohácsi János rendezi, producere Orlai Tibor.

süti beállítások módosítása