Békéscsabán és a Margitszigeten a Macskák

A 30 éves Macskák előadás Békéscsabán is bemutatkozik, nyár végén pedig a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon láthatják a nézők a Madách Színház produkcióját. A békéscsabai közönség már tegnap, a jegyárusítás első napján elkapkodta a jegyek több mint felét, mára minden jegy elkelt a május 16-i előadásra.

Vidéken elsőként Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban mutatja be a Madách Színház a Macskák című musicalt, nem egészen két hónappal a 30. jubileumi előadás után. Az előadásra hétfőn kezdték el árusítani a jegyeket, nem egészen négy óra alatt az első négyszáz jegy már el is fogyott a májusi bemutatóra, kedden pedig már nem is lehetett jegyet kapni. Békéscsabán május 16-án este 7 órakor csendülnek fel T. S. Eliot, Romhányi József által „tolmácsolt” versei és Andrew Lloyd Webber dallamai, a Madách Színház új macska generációjának előadásában.A megyeszékhely lesz a három évtizedes jubileumát ünneplő produkció első vidéki helyszíne. Békés megye publikuma többek között Kalapács Józsefet, Détár Enikőt, Gallusz Nikolettet, Szente Vajkot és Puskás Pétert láthatja majd a színpadon. A békéscsabai bemutatót megelőző héten, a Madách Színházban bemutatott Macskák fotókiállítás, a CSaKK előterébe költözik. Kanyó Béla és Mohos Angéla fotói felidézik a magyarországi Macskák elmúlt 30 évének kiemelkedő pillanatait.

Macskák békéscsaba

A Macskák harminc év után ismét megújult, és új macska generáció lépett színpadra. Fiatal énekesek és táncosok, akik közül sokan még meg sem születtek a 1983-as bemutató idején. Mostantól ők lesznek azok, akik a következő 30 évben sikerre viszik a Madách Színház „örökéletű” Macskáit. És természetesen ott lesznek mellettük a „régiek”, az előző jónéhányszáz előadás sikeres Macskái is. A Madách Színház Macskák előadása 2013. augusztus 31-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is bemutatkozik, egy kissé rendhagyó előadás keretében: kibővített díszlettel, a megszokottnál nagyobb tánckarral, élő zenekarral és kórussal. „A fantasztikus előadáson kívül a gyönyörű környezet és a csillagos égbolt teszi mindenki számára felejthetetlen élménnyé az estet” – ígérik a szervezők. 

süti beállítások módosítása