Mentális falak lebontása - Mindride a SÍN-ben

A fiatal hazai táncosok által 2012-ben alapított SUB.LAB táncformáció első közös munkáját, a Mindride című előadás bemutatóját láthatják április 26-án, 20 órától a SÍN Kulturális Központban.

Az előadásról:

A MINDRIDE című darab alapjául olyan kutatási témák szolgálnak, mint az individuális tudatállapotok megosztása, tudatállapotok hatása a valóság érzékelésére, valamint különböző tudatállapotok viszonya és az általuk teremtett atmoszférák. Ezen atmoszférák közti kölcsönhatások találkozójára invitálják a SUB.LAB alkotói a nézőt, ezáltal lebontva a mentális és térbeli falakat a résztvevők – előadók és nézők – között.
„Az embernek meg kell őrülnie, hogy normális legyen és el kell veszítenie az eszét, hogy fel tudjon ébredni, és elérkezzen oda, hogy tudja, hogy él, végre ne legyen álomkóros és fantaszta, hanem normális ember.” (Hamvas Béla)


mindrideFotó: Budai Adrienn


Az alkotók önmagukról:
ÁCS ADRIENN RÉKA
Tanulmányaimat autodidakta módon folytattam, majd Magyarországon olyan alkotókkal dolgoztam együtt, mint Földi Béla, Gustavo Ramirez Sansano, Joseph Tmim, külföldön pedig az izraeli Kibbutz Contemporary Dance Company-nál táncoltam Rami Be’er és Mats Ek darabokban. 2012-től alapító tagja vagyok a nemzetközi The Foreigners’ Collective társulatnak, mellyel Londonban és Belgiumban vendégszerepeltünk. A tánc és a mozgás világa számomra terápia, otthon, ahova mindig visszatérhetek, nyelv, amin meg tudok szólalni, kapcsolódási forma magamhoz és másokhoz.

JUHÁSZ PÉTER
Tanulmányaimat a Budapest Kortárstánc Főiskola után a Salzburg Experimental Academy of Dance-ben végeztem, majd olyan alkotókkal dolgoztam együtt, mint Roberto Olivan, Eleonore Valere, Frank Michelletti, Fejes Ádám, Bakó Tamás, Hámor József, 2013 őszétől pedig a belga Les Ballets C de la B együttes új kreációjában veszek részt. Az elmúlt évek alatt vendégtanárként szerepeltem Horvátországban, Franciaországban és Spanyolországban nemzetközi tánckurzusok, illetve együtteseknek tartott órák keretein belül. Mozgásnyelvemet inspirálják az éles dinamikai váltások, valamint különböző utak keresése a test és a mozdulatok hangtalanságának és puhaságának megvalósítására.

MIKÓ DÁVID
A Budapest Kortárstánc Főiskola után a salzburgi SEAD-ben (Salzburg Experimental Academy of Dance) folytattam tanulmányaimat. Szerepeltem többek között Matej Kejzar, Diegi Gil, Eleonore Valere, Juhász Kata és Duda Éva darabjaiban. Többször tartottam kurzusokat Magyarországon, a tiszta fizikalitás, dinamikus partnermunka és az intenzív talajmunka foglalkoztat. Mozgásomat különféle harcművészetek és a testben létrehozott spirális mozdulatok inspirálják. Másrészről pedig foglalkoztat, hogy mentális állapotokat hogyan teremtek meg fizikalitásban, hogyan lehet eljutni arra a pontra, ahol már kifogyok a gondolatokból, és már csak az őszinte gesztusok törnek fel.

 

SUB.LAB: Mindride

Alkotók és előadók: Ács Adrienn Réka, Juhász Péter, Mikó Dávid
Bemutató: 2013. április 26. 20 óra

SÍN Kulturális Központ

 

 

süti beállítások módosítása