Wagner 200 - A bayreuthi nyitóest a mozikban

A német operarajongóknak a jubileumi évben is csak kis hányada jut el Bayreuthba, de mégis láthatják az ünnepi játékok július 25-i nyitóelőadását. A CinemaxX hálózat bejelentette: 14 német város multiplexében közvetítik A bolygó hollandit.

A Philipp Gloger rendezéséban tavaly bemutatott produkciót Christian Thielemann vezényli, a címszerepet egy másik dél-koreai származású, Európában élő fiatal bariton, Samuel Youn veszi át. Senta a Budapesten több alkalommal hallott Ricarda Merbeth lesz. 
Tavaly már játszottak bayreuthi előadásokat a mozikban, a fesztivál társintendánsa, Katharina Wagner kifejtette, azt akarják, hogy minél szélesebb közönség találkozzon operaelőadásaikkal.

 

Nina-Stemme-Bayerische-Staatsoper


Samuel Youn a tanulmányait Szöulban kezdte, Milánóban és Kölnben fejezte be. Számos európai énekversenyen szerzett díjakat. A Teatro Communale di Treviso színpadán a Mefistofelében debütált. Lipcsében és Berlinben, majd Firenzében Wagner-szerepekben is bemutatkozott.
Játszotta Schön doktort Alban Berg Lulujában, Oreszteszt Richard Strauss Elektrájában. A Bayreuthi Ünnepi Játékokon 2004 óta énekel, előbb kis szerepeket játszott, Pierre Boulez, illetve Christian Thielemann, majd Andris Nelsons vezényletével. Tavaly kapta meg a Hollandit, miután az orosz Jevgenyij Nyikityinnek a náci jelképeket idéző tetoválásai miatt vissza kellett lépnie.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása