120 ezer nézőt fogadott a veszprémi színház

Mintegy 120 ezer nézőt fogadott a veszprémi Petőfi Színház az idei évadban - mondta el Oberfrank Pál igazgató azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen a következő szezon előadásairól is beszámoltak.

Eperjes Károly színművész, a színház művészeti tanácsadója hangsúlyozta: a 60 ezres város 600 millió forintos költségvetésű színháza rendkívül magas nézőszámot produkál.
Oberfrank Pál elmondta, hogy a soproni Petőfi Színházzal együttműködve mutatják be október 4-én Rossini Bruschino úr című vígoperáját Toronykőy Attila rendezésében, valamint a Csillagok szárnyán című táncfantáziát. A víg özvegy című operettet Szinetár Miklós viszi színre, a bemutatót október 18-án tartják.

 

veszpremi petofi szinhaz 01

Fotó. petofiszinhaz.hu


Eperjes Károly rendezi Gorkij Éjjeli menedékhely című színművét a vörösiszap-katasztrófára emlékezve. "Szerettünk volna ebből a tragikus eseményből egy drámát íratni, de akiket felkértünk, azt javasolták, rendezzük meg az Éjjeli menedékhelyet, mert az mindent elmond" - magyarázta a darabválasztást Eperjes Károly. Hozzáfűzte: három évig várt egy új drámára, de végül nem bánja, hogy az Éjjeli menedékhelyet rendezi meg helyette, mert ez a darab a veszprémi társulathoz is illik.


A színház repertoárján szerepel még Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című műve, amelynek még nem nevezték meg a rendezőjét. Emellett színre viszik a Veszedelmes viszonyokat Guelmino Sándor rendezésében, valamint Goldoni A kávéház című művét, amelyet Valló Péter állít színpadra.


A gyerekeknek Oberfrank Pál Hedry Mária: Tündér Míra című mesejátékát ajánlotta, emellett bemutatják a székesfehérvári színház A Hang-villa titka című előadását, valamint az Andersen, avagy a mesék meséje című darabot. Ugyancsak a gyerekeknek indítják az úgynevezett Bon-bon bérletet, amelynek a keretében három előadást kínálnak.
A Latinovits-Bujtor Játékszínben Miroslav Krleza: Agónia, Tom Ziegler: Grace és Gloria, Gorkij: Az áruló, Örkény: Drága Gizám!, valamint Griskovec: Hogyan ettem kutyát? című művét mutatják be.


A következő évad bérleteit május 6-tól lehet megvásárolni Veszprémben.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása