Pert nyert Alföldi a Jobbik képviselői ellen

Pert nyert Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója Lenhardt Balázs és Szávay István jobbikos képviselők ellen.

A képviselők még 2010 decemberében szerveztek tüntetést a Nemzeti Színház elé, ahol becsületsértő kijelentéseket tettek. A bíróság bocsánatkérésre kötelezte Szávayt és Lenhardtot, illetve anyagi kártérítést is megítélt Alföldinek.

Lenhardtot 2012 novemberében kizárták a pártból, most független képviselőként dolgozik a parlamentben.


nemzeti
A tüntetésen Szávay István azt mondta: "Alföldi Róbert kirakata és megtestesítője mindannak a mocsoknak szemétnek, mindannak a keresztény- és magyarellenes gondolatvilágnak, amelyet az elmúlt 20 év liberális kulturdiktatúrája az országra kényszerített", Lenhardt pedig "beteg, perverz embernek" titulálta a Nemzeti Színház igazgatóját.


A Jobbik demonstrációjával egy időben a főigazgató mellett szimpátiatüntetést tartottak az épület másik oldalánál. A Csillag Ádám filmrendező által meghirdetett demonstráció résztvevői között ott volt Csákányi Eszter és Fekete Ernő színész, Ascher Tamás rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora és Závada Pál író.

 

Gálos Orsolya, a Nemzeti Színház sajtófőnöke a Színház.hu interjújában így emlékezett vissza erre az időszakra: "A Jobbikosok decemberben már az ablak alatt tüntettek. Kínunkban röhögtünk, amikor láttuk, hogy nehezen döntenek a MÜPA és a Nemzeti között, kellett nekik egy kis eligazítás... A telet nehezen éltük meg. Akkora volt rajtunk a nyomás, hogy én például ideiglenesen pánikbeteg lettem. Nem gondoltam volna, hogy ebben az országban előfordulhat, hogy állunk egy  színház erkélyén, hallgatjuk a mocskolódást, ahogy az emberi psziché  legsötétebb bugyrai kitárulnak, és hogy ez fizikai tüneteket okoz! Egyszerre volt rémisztő és felemelő, ami történt, ugyanis a társulat teljesen összezárt".

süti beállítások módosítása