Leányálom - Pelsőczy Réka a Vaskakasban rendezett

Egy héttel a Vas Laci! bemutatója után újabb premiert ünnepel a győri Vaskakas Bábszínház. A Leányálom című produkció a Vaskakas felnőttelőadás-sorozatának legújabb állomása.

A Leányálom szövegkönyvét valós női sorsok elbeszéléseiből állították össze az alkotók - rendező, dramaturg, színészek -, és a huszadik század második felének magyar könnyűzenéivel és sok humorral fűszerezték, hogy az élettel való - jelen esetben egyáltalán nem véletlenszerű - egyezések szórakoztatóak (is) legyenek.

 

leanyalom

 

"Vannak a férfiak. És vannak ezek a nők. Mi. Anyám, nagyanyám, húgom, barátnőm, szomszédom. Valami hasonló bennünk, valami ismétlődik. Valami, ami jó, ami fáj, ami nehéz, ami nevetséges. Sokat köszönhetünk egymásnak. Jót meg rosszat. A földön állunk. Mindent túlélünk. A nők mozgatják a világot. Nem fönt, hanem lent. A piacon, az utcán, a fürdőben, a munkahelyen" - vallja az előadásról a rendező, Pelsőczy Réka, aki A pecsenyehattyú és más mesék bemutatója után szinte napra pontosan két évvel jelentkezik új előadással a győri bábszínházban.

 

leanyalom

 

A Katona József Színház színész-rendezőjének munkáját Solt Róbert dramaturg, Kalmár Bence díszlet- és Tihanyi Ildikó jelmeztervező, valamint Fejes Kitty koreográfus segítette, a színpadon pedig a Vaskakas társulatának három tagját: Ujvári Jankát, Kocsis Rozit és Gergely Rozáliát láthatja a közönség.
Bemutató 2012. április 27-én, szombaton délután 5 órakor, ismétlés másnap, április 28-án, vasárnap délután 5 órakor - kizárólag felnőtteknek. Jegyek már csak korlátozott számban kaphatók!

süti beállítások módosítása