Like me, like me - a Juhász Kata Társulat a Jurányiban

Április 29-én 18.00 órai kezdettel kerül bemutatásra a Jurányi Nagytermében Juhász Kata koreográfus Like me, like me című beavató táncszínházi előadása.

Az alkotók ajánlója:

Az előadás egy jellemzően ifjúsági témát, a közösségi médiában való létezést vizsgálja, társas kapcsolataink átalakulásával próbál szembesíteni. A Like Me, Like Me érzéki találkozás a cyber térben a klasszikus- és a kortárs zene, a videóművészet és két nagyszerű táncos közreműködésével. 

 

Valencia James fotó Mészáros CsabaValencia James (fotó: Mészáros Csaba)

 

Blogokon és a közösségi médián keresztül osztjuk meg élményeinket, tapasztalatainkat ismerőseinkkel, nyilvánítjuk ki tetszésünket és nem-tetszésünket: „lájkolunk” múltat és jövőt anélkül, hogy tudnánk mi melyik dimenzió. De ki tudnak-e lépni ezek a virtuális kapcsolatok és közösségek a lakott, analóg tér-időbe? - erre a kérdésre keresi a választ az előadás.


 

Beavató program, hogy az előadás bemutatását feldolgozó beszélgetés kövesse. Erre azért van szükség, mert a számítógépes játékokon, televíziós szappanopera-sorozatokon és akciófilmeken felnövekvő generáció számára korántsem magától értődő, hogy a színház, különösképpen pedig annak non-verbális műfajai, mint a táncszínház, üzenetet hordozhatnak az ő számukra is, ezért a program segítséget nyújt ahhoz, hogy a színházi nyelvet tudják dekódolni.

 

Mikó Dávid fotó Kővágó Nagy Imre

 Mikó Dávid (fotó: Kővágó Nagy Imre)

 

Juhász Kata Társulat:
LIKE ME, LIKE ME
Előadók: Valencia James és Mikó Dávid
Koreográfia: Juhász Kata
Zene: Márkos Albert, Zságer-Varga Ákos
Videó: Sztojánovits Andrea
Moderátor: Lóky Tamás
2013. április 29., 20 óra
Jurányi Ház, Nagyterem

süti beállítások módosítása