Mindenekelőtt – Előzetes bejelentkezés a Völgyből!

"A kérdésre, alakul-e a völgyprogramja – egyértelmű a válaszunk: természetesen." Papp Ervin Völgyelőzetese.

Kedves (jogosan) várakozásteli Völgybarátunk!

A kérdésre, alakul-e a völgyprogramja – egyértelmű a válaszunk: természetesen. Tudnotok kell, a csiga nem csupán a logónkban szerepel: a völgy, s annak szervezése néha „felveszi a védjeggyé vált piciny állat tulajdonságait".

Előzetesen két fontos közölni valónk van – a programelőzetesbe (még teljesen képlékeny, nem számon kérhető) beletekintve láthatjátok, bár több völgyfalu is részt vállal az eseményben, a fő fesztiválfalu Kapolcs lesz. A programok jelentős része itt zajlik, a többiek, Petend, Apáti és Dörögd csatlakozó falvak lesznek, és kiegészítő („csatlakozó") eseményekkel gazdagítják a tíz napot.

 

facsiga 2011

 

Ezt a cikket még a régi honlapra írom, de időközben már tesztelés alatt a megújult oldalunk – a fesztivál tudósításait már azon követhetitek. Letisztultabb menürendszerével, esemény-központúbb tartalmával áttekinthető és elegáns lesz.

Visszatérve a fellépőkhöz – felsorolok néhány fontos völgyszemélyt, akik az elmúlt évekhez hasonlóan jelen lesznek alkotótársaikkal, „holdudvarukkal" a Művészetek Völgyében.

 

A Művészetek Hölgye – Palya Bea

("Lépni indul a láb, mosolyra indul a száj, énekre zendül a torok, ölelni indul a kar, szeretni indul a lélek." Az elmúlt évek hagyományaihoz hűen egy családi udvar várja a látogatókat, koncertek és programok sokaságával, Palya Bea koncertjeivel és aktív részvételével, a nagy sikerrel zárult zenei pályázat győzteseivel, fiatal, tehetséges zenekarokkal és híres, ismert és elismert, általunk is szeretett és nagyratartott művészbarátainkkal, Dés Lászlóval, Berecz Andrással, Grecsó Krisztiánnal, a Momentán Társulat tagjaival és még sok-sok meglepetéssel!)

 

Kapolcs Palyaudvar Palya Bea

 

Kaláka Versudvar Lackfi János házigazda(g) költővel

(Versektől a koncertekig, a Szélkiáltóval és Sebő Ferenccel, s a többiek: Szalóky Ági, Tóth Krisztina, Malek Andrea, Rátóti Zoltán, Geszti Péter, Varró Dani, Szokolay Dongó Balázs, Müller Péter Sziámi – a kalákások programja szinte percre pontosan készen van!)

 

kalaka gryllusokszaloky

 

Kapolcsi Hobó Klub

(Délután Hobológia – este Hobó és Bandája koncertek, többek között a Vadászat is ...)

 

A Blue sPot Café és vendégei
(A blues nagyjai, Raphael Wressnig Organ Trio Ausztriából, Pribojszki Mátyás Band, Gál Csaba Boogie, Ferenczi György, Kistehén zenekar, Sena és még folytathatnám ...)

 

Ferenczi György és a Rackajam
Visszatérünk a bevált dzsessz-programokhoz,
ismét külön udvaruk lesz, sok-sok irodalommal és slam poetry-vel (Harcsa Veronika, Delalamm, Dresch Quartet és a Snétberger Központ fiataljaival, s persze sokan mások ...)

 

blueSpot palyamartaoszko

 

A digitális világ lakóit kiragadjuk a valóság völgyébe:
a Gástya-árokhoz a '95 után születetteknek, a Z generációnak (a digitális bennszülötteknek) szervezünk 240 órás eseménysort.
S a legújabb kor után egy kis komoly- és régizene, no meg kortársmuzsika, a szeretett templomi koncertek:
a Zeneakadémia fiatal és neves zenészei a katolikus templomban, az EAR Együttes, az Aura Musicale, a Savaria Barokk Zenekar, az Excanto Együttes – számtalan régi zenei koncert fiatal előadókkal. S talán (Kovács Előd) Kapolcs Kapolcson barokk fuvolával.

 

Ezenkívül ismét jelen lesz a Muharay Színpad népművészeti programsorozata és a tavalyi sikeres fesztivál a fesztiválban, a Színek a roma kultúrából (Orsós Jancsi bácsi udvarában), s nyáridő lévén mindenhol a legkülönbözőbb formában találkozhatunk a Művészetek Zöldje öko-eseményekkel.

 

reformatus

 

A völgy csatolt eseményei:

Dörögdön Ősök Háza és református programok. Petenden a helybéli közösség szervezte templomi koncertek, Apátiban pedig a Wikipédia-tábor.

 

Ne feledjétek, ez csupán egy előértesítő, amelyből a programok még ki- és beszállhatnak. Gyertek a Völgybe: lesz irodalmár minden bokorban, Örökség és Éltetővölgy, Pap János jól ismert Humoroskolája, társasjáték – s miről nem beszéltem még? Többek között a Kapolcsi útilapokról... De erről bővebben a következő levélben.

 

Papp Ervin (Forrás: Pallagi Anikó) 

Fotók: muveszetekvolgye.hu

süti beállítások módosítása