Hamlet az Ódryn - Műsoron Zsótér rendezése

Műsorra kerül a harmadéves színészosztály Hamlet előadása. A darab május 6-án és 8-án 19 órától látható legközelebb az Ódry Színpadon. Ajánlónkban Zsótér Sándor rendező szavait olvashatják.

hamlet plakat web

 

Zsótér Sándor a Hamletről:


Annyi szépség van a szövegben, ami fölött elsiklik az ember. Ha „rendes előadást” néz, az valamire erősen ki van hegyezve. Általában rohangál a szöveg és a színész, erősen kiabál a szöveg és a színész, és erősen rohangál és kiabál a rendező is. Itt a feladat az volt, hogy minél többet ki lehessen bányászni, előfurkálni a szövegből, mint rendes bányász. Ha századszor olvasod, elképesztő új szépségeket találsz. Rettenetesen való bármilyen fiatalnak, képességesnek és kevésbé képességesnek egyaránt. A kétségbeesettség, a bizonytalanság, a provokáció a rohadt felnőtt világgal szemben a fiatalok életérzése. Mindenki azt hiszi, hogy tud valamit, és ezzel jól elvan, de ez nem igaz az életben, és a darabban sem. Élnek valahogy, és hogy ez tulajdonképpen rendben van, és nem lehet másképp. Minden valamire való fiatal ezt megkérdőjelezi és nem azonnal áll be a sorba, - talán.

 Azt akartam, hogy tanuljanak meg szöveget olvasni, és főleg megérteni. A „mit” után jöjjön a „hogyan”.

 Mindenki valamilyen szerepet játszik a darabban. A főhős is rögtön bejelenti, hogy bolondot fog játszani. A színpad nézőtérré, a nézőtér színpaddá válik. A szünet öltözővé, a megbeszélés színhelyévé. Szép matematikát találok benne. Zsótér Sándor

 

Az előadásról képekben:

fotó: Nagy Marcell

 Hamlet 20

1. Mészáros Blanka, Szabó Erika, ifj. Vidnyánszky Attila
Hamlet 23 
2. Szabó Erika, ifj. Vidnyánszky Attila, Tóth Jankó
Hamlet 24 
3. Szabó Erika, Tóth Jankó,ifj. Vidnyánszky Attila, Bach Kata, Csapó Attila
Hamlet 26 
4. Csapó Attila, Tóth András, Szabó Erika
hamlet6 
5. ifj. Vidnyánszky Attila
hamlet8
6. Zsigmond Emőke, Zoltán Áron
hamlet11
7. Bach Kata, ifj. Vidnyánszky Attila
hamlet7
8. Szabó Erika, Vecsei Miklós
hamlet9
9. Vecsei Miklós
hamlet10
10. Zsigmond Emőke
Fotók: SZFE

Osztályvezető tanárok:
Marton László
Hegedűs D. Géza
Forgács Péter
 
Színház.hu

süti beállítások módosítása