Piknikre hív a miskolci színház - Kiss Csaba évadköszöntőt írt

Cikkünkban Kiss Csaba igazgató beköszöntőjét olvashatják, melyet a Miskolci Nemzeti Színház 2013-2014-es évada elé írt és egy évadnyitó pikniket ajánlunk figyelmükbe.

Kiss Csaba beköszöntője:


Kedves Nézőink!

A mai Magyarország első kőszínházának 190. évadát friss színekkel ünnepeljük. Ez lesz a „színek évada”. Azt a műfaji és stiláris gazdagságot szeretnénk estéről estére Önök elé tárni, amely a Színháznak kétezerötszáz éve a lényege. Gondolat és érzelem, nevetés és megrendülés, zene, tánc, költészet. Minden korosztályra, műveltségi szintre, nézői igényre gondoltunk. A Színek évadában lesz Lázár Ervin mese a kicsiknek és Weöres elbűvölő Holdbeli csónakosa a nagyobbaknak, családoknak. Az évadnyitó magyar bemutató Bródy Sándor Tanítónője. Lesz klasszikus nagymusical My Fair Lady, és a Miskolcon régóta nem játszott operett-gyöngyszem, a Lili bárónő. Az operatagozat két premierrel jelentkezik, Mozart Don Giovannija mellett egy kortárs ősbemutatónk is lesz, az Operafesztivállal közösen színrevitt két új Vajda János mű, a Don Cristobal és Don Perlimplin. A derűt, kikapcsolódást két vérbő bohózat és egy klasszikus, groteszk Pirandello vígjáték szolgálja. Büchner Woyzeckje  húsz éve ment utoljára Miskolcon, ez  a Játékszín decemberi bemutatója. Az évad kortárs szerzőjeként pedig Tasnádi Istvánt fogjuk többször vendégül látni. Folytatjuk az igen közkedvelt Operácska sorozatot is a Kamaraszínházban. A frissen megalakult Miskolci Balett három új bemutatóval és egy gyerekeknek szánt tánc-beavató sorozattal, az „Egy-két-há”-val jelentkezik.

Végére hagytam a Színek Évadának talán legizgalmasabb vállalkozását. Két Sirályt tervezünk a következő évadban. Ugyanazt a Csehov-drámát fogjuk eljátszani a Kamarszínházban és a Csarnokban, két különböző szereposztással, látványvilággal, rendezéssel, mondanivalóval. Két teljesen különböző előadás ugyanarra a témára. 

Szeretettel várjuk a Színházában!

Kiss Csaba, igazgató

 

kiss csaba

 

Évadnyitó piknik április 30-án

Este ma várom a Nemzetinél…,
Élőzenés évadavatás az árkádok alatt.
Kizöldül a színház, nyílik a piknik kosár, zene és fényfestés!

…ott ahol az 1-es megáll! (Mert még a villamos is….)
Ezen a napon este 7-től – a menetrendben megjelölt időpontokban – a Miskolci Nemzeti Színház előtt is megáll a Miskolci Kikelet, melyben különleges hangokat is hallhatnak majd. Egy hónapig jár majd az utasok kedvében a tavasz villamos, mely a város, az MVK Zrt. és a Zöld Nyíl programja. Jó utat!

20 óra – Sirályok felvonulása a Városház tértől – táncos performansz
Közreműködnek a Miskolci Balett tagjai, a Szemere Bertalan Szakközépiskola és a Balázs Győző Református Líceum növendékei.

21 óra – Te rongyos élet
Fellépnek: Seres Ildikó, Eperjesi Erika, Jancsó Dóra, Molnár Anna, Kincses Károly, Ódor Kristóf énekel. Közreműködik a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara, vezényel Cser Ádám.

Batyubál a művészbejáró előtt
Fogyassza el nálunk a vacsoráját. Tegye kosárba, jöjjön el, és gyertyafény mellett töltse velünk a vacsoraidőt.

Mindenkit szeretettel várunk!

 

iskolc
Váltson 2013-2014-es bérletet májusban!
1000 forint májusi kedvezmény minden páros bérlet után.

www.mnsz.eu

süti beállítások módosítása