Mesebeszéd - zenés-táncos maszkabál a Bartók Táncszínházban

Május 3-án mutatja be a Bartók Táncszínház a Mesebeszéd című zenés-táncos maszkabált, mely már 3 éves kortól ajánlott. Az előadás Gryllus Vilmos és Kaláka dalaira épül.

Ajánló:

A Mesebeszéd a Bartók Kamaraszínház tánctagozatának, a Bartók Táncszínháznak az önálló bemutatója, amely szorosan kötődik az együttes kisgyerekeknek szóló korábbi bemutatóihoz. Megtartva azt a táncnyelvi tradíciót és dramaturgiai szerkezetet, amely korábban az Álom-álom, és a Tengertánc című produkciók sajátja volt, de szemléletmódjában és kifejezési formájában megújulva kínál színházi és táncélményt a legkisebbeknek.

A Gryllus Vilmos és Kaláka dalokra, versekre, zenére és táncra épülő jelmezes szerepjátékok egyaránt szólnak a kisebb és a nagyobb gyerekekhez. A színpadkép, a fények, a jelmezek, a felhasznált zenei anyagok, valamint a színpadon megelevenedő táncok a gyerekek és az őket kísérő felnőttek érzékeire és érzelmeire erős hatást gyakorolhatnak.
A mozgás a klasszikus néptánc és a kortárs elemek kölcsönhatásából születik meg, a társulat tehetséges fiatal tagjainak színészi képességeire is alapozva.

 

mesebeszed

 

MESEBESZÉD
zenés-táncos maszkabál 3 éves kortól
Gryllus Vilmos dalainak felhasználásával
Szereplők:
Ankovics Zsuzsanna, Kiss Alexandra, Szauer Szilvia, Tiszolczi Lilla, Tóth Boglárka,

Miklián Richárd, Móri Csaba, Suplicz Mihály, Száraz Dávid, Thiard-Laforest Csaba

Fénytervező: Pető József
Jelmeztervező: Nedermann Magdolna
Rendező-koreográfus: Gombai Szabolcs

Bemutató:
2013. május 03. - 16:00
Bartók Kamaraszínház, Stúdióterem

süti beállítások módosítása