Mystery Magnet - Miet Warlop a Trafóban

A Trafó Beavató Programjának részeként május 2-án és 3-án a belga vizuális művész, Miet Warlop 'Mystery Magnet' című előadását tekinthetik meg.

Ajánló:
Képtelen hülyeségek. Arizonai álmodozók. Happy Tree Friends. Fröcskölik a festéket literszám – minden berendező réme. A két éve nálunk bemutatott Springville hibrid háziállatai közül a nadrágember megint feltűnik, és hozza az új barátait.

 

 

Miet Warlop vizuális művész, színházi háttérrel. Egyszerre több műfajban alkot: mozgó szobrait, élőképeit, autonóm szerkezeteit a színházi dramaturgia megújítására használja.

Ha elődöket, kapcsolódási pontokat akarunk találni, nyugodtan fordulhatunk a kortárs animációhoz, de ugyanolyan nyugalommal megnevezhetjük a kortárs színházművészet állócsillagait: Romeo Castelluccit és Robert Wilsont is. Ahogy pedig szürreális figuráival horrorba oltja a fantasyt (és viszont) az akár Dalít és Buñuelt is idézi.

 

mistery magnet miet warlop

 

A Mystery Magnet olyan világot teremt, amelyben a szomorúságból humor fakad, a prózaiságból varázslat születik, a félelem pedig izgalommá szelídül. A képzelőerő hatalom. Az előadás szereplői (köztük Warlop) teljesen eltűnnek a ruhák, parókák, kosztümök mögött/alatt. Warlopnak a színház majdhogynem kiállítóterem. A pillanatképekből összerakott előadás festékből, habból, füstből, átmeneti anyagokból formálódik egésszé majd le is bomlik a szemünk előtt. Érzéki és szubjektív világ/élmény, önfeledt és felelőtlen. Mi nézők meg valóban csak nézzünk és hagyjuk, hogy a képek visszanézzenek ránk.

mistery magnet miet warlop 2
„Ha a hagyományos színházból indulunk ki, ez a produkció olyan messzire megy ettől az ideától, amennyire csak képes. Nem véletlenül. Hiszen Miet Warlop a genti akadémián tanult és vizuális művész lett – darabjainak nincs is tehát drámai háttere. […] Számára minden a képpel kezdődik. Illetve a komédiával (slap-stickkel). Képekben gondolkodik, mozgó képekben, világos dramaturgia mentén. Valószínűleg nem is lehet a végeredményt színháznak nevezni, inkább olyan előadóművészetnek, amelyben a legkülönbözőbb dolgok férnek el egymás mellett.” (Részlet egy interjúból, amely a Miet Warlopot támogató belga produkciós iroda, a Campo munkatársával, Kristof Bloommal készült.)


mistery magnet miet warlop 3

Miet Warlop (B): Milyen mágnes? / Mystery Magnet

 

Előadók:

Christian Bakalov, Kristof Coenen, Sofie Durnez, Wietse Tanghe, Laura Vanborm, Miet Warlop

asszisztens: Sofie Durnez, Ian Gyselinck

díszlet: Miet Warlop

technika: Piet Depoortere

koncepció, rendező: Miet Warlop

 

Időpontok:

május 2. - 19:00

május 3. - 20:30

Trafó
 

süti beállítások módosítása