Peter Konwitschny rendezi a grazi Jenufát

A sajátos rendezői iskolát képviselő Peter Konwitschny viszi színre a következő évadban a Grazi Operaházban Janácek Jenufa című operáját.

A Wagner-évfordulóról a 2013-14-es évad nyitányaként a Lohengrin premierjével emlékeznek meg. Johannes Erath rendezi az operát, a címszerepet Johannes Chum énekli. 

A varázsfuvolával novemberben mutatkozik be az új zeneigazgató, Dirk Kaftan, a két bemutató között felújítják a Bohéméletet és a My Fair Ladyt is. Donizetti A kegyencnő című belcanto operája is a következő évad újdonsága.

 

Peter Konwitschny


Humperdinck Jancsi és Juliskája is felfrissített változatban látható. Marc-Arturo Marelli állítja színpadra Puccini Turandotját.
Peter Konwitschny, aki pályája elején már dolgozott Grazban, most szeretné a színházzal hosszabb távon szorosabbra fűzni kapcsolatát. A Jenufa címszerepében a ház szopránja, a Magyarországon többször hallott Gal James, illetve Iris Vermillion felváltva hallható. A Kundryként és Ortrud szerepében számos elismerést szerzett 70 éves Dunja Vejzovic, az idős Buryjánét játssza.

A színház, miután a Liliomot Bodó Viktor rendezésében játszotta, Molnár Ferenc darabjának musical változatát, a Carouselt is műsorára tűzi.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása