„A kedves Kekec” - Kézdy Györgyre emlékeznek kollégái

Kézdy Györgyre emlékezik családja, barátai, kollégái május 10-én, a Bálint Házban.

 

Kézdy-György

 

Vészi János Kézdy Györgyről:

„Látszólag mindenki ismerte, mert itt mozgott köztünk végtelen idők óta, mint aki, mindig itt volt és mindig itt lesz. Vannak ilyen intézményesült színészek, kollektív tudatunk részei. Halála után sorolták is az újságok, hogy „Virág doktor” és azok a „fantasztikus szavalóestek”, no meg a „Karinthy estek”. Hogy nem létezett számára kis szerep, kis feladat, mindent száz százalékosan akart megoldani, sosem spórolt az energiáival. Intellektuális színészként érteni és értetni próbált. Arról is szót ejtettek a nekrológok, mintegy evidenciaként, miszerint nehéz ember volt. De mit is értünk ezalatt? Megalapította az Élet menetét, ami – egyebek mellett – azt is bizonyítja, kész volt tenni a közösségéért. Eltemette legjobb barátait, Lázár Ervint és Orbán Ottót, mindvégig megőrizve velük a legtisztább barátságot, annak ellenére, hogy ideológiailag más oldalon álltak. Igazi nehéz embereknek ez nem szokott sikerülni. Vajon valóban ismertük-e őt, vagy megelégedtünk egy felületi képpel? Biztosan akad, aki számára korainak tűnik egy emlékező este, - talán még nem minden történet mesélhető el, - másrészről most frissek az emlékeink, érdemes együtt összerakni a puzzle darabokat: ki is volt valójában ez a kedves kekec, akit úgy hívtak, Kézdy György.”

 

 

„A kedves Kekec”

Kézdy György emlékest
Időpont: 2013. május 10. péntek 18:00
Helyszín: Bálint Ház (1065 Budapest, Révay utca 16.)

Az est részeként vetítésre kerül Vészi János: Mundstock Úr című filmje, amelynek Kézdy György volt a főszereplője és a Mannheim-i filmfesztiválon 1976-ban fődíjat nyert.

Az est meghívott vendégei: Kézdy György családja, Fiala János, Fodor Tamás, Halmágyi Sándor, Ottlik András (kisfiúként partnere volt a Mundstock úr című filmben), Neumann Gábor.
A beszélgetést Vészi János vezeti.

 

 

süti beállítások módosítása