"Kiemelt szerepet kapnak az álmok" - Hét bemutató a Vígben

Hét bemutató lesz a jövő évadban a Vígszínházban, emellett Robert Wilson rendezésében egy koprodukcióban készülő előadást is műsorra tűznek.

"A jövő évadban olyan darabokat mutatunk be, amelyekben kiemelt szerepet kapnak az álmok" - mondta a színház csütörtöki sajtótájékoztatóján Eszenyi Enikő. Az igazgató bemutatta a társulat új tagjait, a Nemzeti Színházból érkező Stohl Andrást és Hevér Gábort.

 

vigszinhaz


A 2013/14-es évad első bemutatóját, Georg Büchner Danton halála című darabját Alföldi Róbert rendezésében láthatja a közönség. A jövő évadban Szász János Sütő András: Az álomkommandó című drámáját a Pesti Színházban, Mohácsi János Bulgakov Iván, a rettentőjét a Vígszínházban állítja színpadra, Zsótér Sándor pedig Elfiede Jelinek osztrák írőnő Jelinek-projekt című színművét rendezi a Házi Színpadon. A Prágai Nemzeti Színházzal és a Szlovák Nemzeti Színházzal közös produkcióként, az amerikai Robert Wilson rendezésében az 1914 című előadás kerül bemutatásra a Vígszínházban a következő évad során.

A Pesti Színházban újra színpadra kerül a legendás Sógornők-előadás Hegedűs D. Géza rendezésében, valamint Szép Ernő Vőlegény című színműve, a rendező: Forgács Péter.

Szintén a Pesti Színházban lesz majd látható Arany János Toldija, Csőre Gábor előadásában.

Eszenyi Enikő, akinek 2014 januárjában lejár a mandátuma, bejelentette: munkatársaival újra pályázik a Vígszínház igazgatói posztjára. "Amikor a Vígszínház jövőjéről beszélünk, mindannyian tudjuk, hogy megbizatásom 2014. január 31-én lejár. Itt és most szeretném hivatalosan is bejelenteni, hogy ezzel a kiváló társulattal, és ezekkel a nagyszerű munkatársaimmal, Csóti József gazdasági igazgatóval, a dramaturgiával, a titkársággal, a műszakkal és a Vígszínház minden dolgozójával együtt újra pályázom a színház igazgatói posztjára, mert még sok-sok éven keresztül szeretnénk együtt csinálni színházat, együtt dolgozni a Vígszínházban, a Vígszínházért. Azt kívánom mindannyiunknak, hogy 2013/2014-ben váljanak valóra az álmaink! Álmodjanak velünk!" - fogalmazott Eszenyi Enikő. 

 

 

süti beállítások módosítása