Szép Ernő-esttel jelentkezik Szacsvay László

Pianínó címmel május 10-én kerül a közönség elé Szacsvay László Szép Ernő-estje, melyhez a szövegeket Benedek Miklós válogatta.


Ajánló az est elé


Egy ezeréves barátság megpecsételése. A gyönyörű írásokon keresztül nem csak Szép Ernő élete bontakozik ki előttünk, hanem általa beszél Benedek Miklós és Szacsvay László fiatalságról, öregségről, szerelemről, háborúról, elmúlásról – színházról.

“Voltam a színházban. Mennyit voltam. Láttam. Itt ülnek az emberek körülfalazva és leborítva. Kik ezek? Kik ezek itt mind? Hogy hívják őket? Mit csináltak ma? Micsoda gondolatok és gondok vonaglanak fejükben. Együtt vannak s hallgatnak. Egy helyre figyelnek [...] Ha egy tündér lefosztaná mind erről a népségről a ruhát és a kigyulladó világosságban meztelen találnák magukat. Vagy ha itt hirtelen valamelyik ember felhördülne és beleharapna a másik nyakába. Vagy ha valaki elharsogná magát: hah! Hogy hallgatnak! Ha valaki felugrana itt, nincs pénzem! Ha valaki nyöszörögni kezdene: megöregedtem! Ha valaki felordítana: megőrülök! Itt vagyok az emberekkel.” (Szép Ernő)

 

szacsvay laszlofotó: Dömölky Dániel

 

 

 

PIANÍNÓ

Szacsvay László Szép Ernő-estje

Az összeállítást készítette és az előadást rendezte: Benedek Miklós

Látvány: Dévényi Rita m. v.

Fény, hang: Balázs Krisztián

Rendezőasszisztens: Gerlóczi Judit

süti beállítások módosítása