10 éves lesz a Galactoria fesztivál - Diákok és színháziak találkoznak

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Kara meghirdeti a Galactoria fesztivál 10. kiadását, amelyre június 1-10. között kerül sor.

A rendezvény fő célja, hogy a kar végzős diákjai mind a nagyközönség, mind a szakma előtt bemutatkozhassanak. A Galactoria fesztivál kulturális eseményekkel teli hetet kínál, amelynek központjában természetesen a Színház és Televízió Kar legjelentősebb produkciói állnak. A fesztiválon a színművészeti, rendezői és teatrológiai képzésekben résztvevők előadásai, valamint a filmművészet és média képzésben résztvevő hallgatók játék- és dokumentumfilmjei lesznek megtekinthetők. 

10-plakat-hu-2-kicsi1

 

A Galactoria fesztivál Romániában egyedülálló egyetemi kezdeményezés: a felsőfokú tanintézmény támogatja a végzős hallgatókat szakmai karrier-perspektívájuk kitágításában. A fesztiválon a fiatal alkotók közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a potenciális munkaadókkal: színházigazgatókkal, producerekkel, rendezőkkel, kritikusokkal stb.
A projekt 2004-ben indult abból a szükségletből, hogy az egyre keményebb munkaerő-piaci helyzetre reagáljon, és elhelyezkedési lehetőségeket biztosítson a fiatal végzős hallgatóknak. A Galactoria egyben lobbytevékenységet is jelent a végzősöknek a kar eszközei, infrastruktúrája és kapcsolatrendszere segítségével.
A fesztivál részletes programját egy későbbi időpontban közlik.

süti beállítások módosítása