„Szabad a pálya” - a Spirit Színház következő évadáról

"Szabad a pálya - tiéd a terep" - Ezzel a szlogennel hirdette meg harmadik évadjának terveit tegnap a teátrum. Oscar díjas filmadaptáció, Kálmán Imre, Békés Pál, Háy János és Dumas az első félév műsorán.


filmzene"A középpontban ismét az emberi karakterek sokszínűségét bemutató, a viselkedésformák előnyeit és hátulütőit boncolgató előadások állnak. A szlogen arra utal, hogy bármit tegyünk is, saját magunkkal vagyunk kénytelenek előbb vagy utóbb elszámolni" - számolt be Perjés János a színház vezetője.


Kulisszatitkokkal és Oscar balladák történeteivel ismerkedhet meg a Játékszín közönsége június 4-től. A What a wonderful SONG című két részes filmutazásban híres dívák életén, döntésein keresztül ismerhetik meg azt a furcsa világot, ahol „A nyertes mindent visz és a vesztesnek mennie kell.” Berkes Gabriella, akit folyamatosan „fel kell fedezni” ezzel az esttel tér vissza a színház világába.
Július közepére indul nyári útjára Kálmán Imre: Montmartre-i Ibolya című műve, mely „2013” alcímmel a mának szól és a színház világában játszódik. A kamara-zenekarra hangszerelt előadásban, melyet Léner András állít színpadra, többek között Miller Zoltán, Csengeri Attila és Trokán Anna csatlakozik a társulathoz.


Először tűz gyerekeknek is szóló darabot műsorára a Spirit. Békés Pál és Várkonyi Mátyás Félőlény c. musicalje az egész család szórakozását garantálja. Szalóky Dániel rendező régi terve valósul meg az előadással, melyben a címszerepet Botos Éva játssza a nyári előadásokon és októbertől Budapesten is.
Októberben kerül színre Háy János: Mandragóra c. komédiája, Budapesten első ízben. A commedia del arte hagyományait követő előadás Háy nyelvi leleményeivel igazi színház-cirkusz lesz.


November 2-án szintén először láthatja a pesti publikum Márai Sándor: Eszter hagyatéka könyvének színpadi adaptációját. Az érzéki megemlékezés alcímű darab a Játékszín műsorára kerül, a Szerbiából érkező Lénárd Róbert rendezésében.
December elején különleges helyszínen, nem szokványos szereposztásban kerül színre Dumas: A kaméliás hölgy c. hatalmas műve, melyet a rendező Léner András és a színpadi adaptációt készítő Lőrincz Ágnes készít a színház megrendelésére.
A régi könyvadaptációk közül Mesterek: Popper és Müller címmel egy este keretében újítja fel a két író műveinek színpadi változatát a színház, két egyfelvonásos – egy este.
A bemutatók szereposztásáról és alkotói névsoráról a jövő héten tájékoztatnak.

süti beállítások módosítása