Idén újra meghirdetik a Versünnepet

2013. május 12-én, vasárnap 19 órakor hirdeti meg a Versünnep Alapítvány és a Bánffy György Kulturális Szalon a jövő évi Versünnepet a Thália Színházban, egy gálaműsor keretében.

A szervezők közleménye:

 

2005-ben, József Attila születésének 100. évfordulója kapcsán született meg a nemzetközi rendezvénysorozat gondolata. Ezt követően négy alkalommal került megrendezésre a versmondó verseny, amely a színművészek, az előadóművészek és a szakirányú egyetemek hallgatóinak ad lehetőséget a magyar líra kincseinek népszerűsítésére határainkon belül és kívül egyaránt.


2014-ben ötödik alkalommal kívánjuk megrendezni a Versünnepet, ezúttal a Bánffy György Kulturális Szalonnal együttműködésben. Bánffy György a Versünnep események emblematikus személyisége volt, úgyis, mint versenyző, és úgy is, mint a zsűri elnöke.


banffy gyorgyBánffy György


A Versünnep Fesztivál meghirdetésére 2013. május 12-én, vasárnap, 19 órakor a Thália Színházban kerül sor. Ez a dátum egyben évfordulója is a Bánffy György Kulturális Szalon létrejöttének. Egy nagyszabású gálaműsort tervezünk, ahová a társművészeteket is meghívjuk, de a középpontba a verset állítjuk. Hazánk kiváló előadói és képzőművészei formálják meg az általuk választott verset, a saját kifejezési eszközeikkel.

Az esten közreműködik: ifj. Balázs János, Boncsér Gergely, Császár Angela, Elek Szilvia, Hegedűs D. Géza, a Honvéd Együttes táncosai, Hunyadkürti György, Kántor Balázs, Kathy-Horváth Lajos, Kolti Helga, Nemcsák Károly, Palcsó Tamás, Pálhegyi Máté, Pregitzer Fruzsina, Rubold Ödön, Singer Street (Bartus Patrícia, Czutor Ignác, Fehér Adrienn, Fehér Gábor), Szakcsi Lakatos Béla és Takács Bence.
Az előadás előtt az Előcsarnokban megtekinthető Inkey Alíz, Keleti Éva, Milos József és Tóth József fotókiállítása és Mara Kinga festménye.

 

Kolti Helga, a Versünnep Alapítvány Kuratóriumának elnöke
Molnár Adrienn, a Bánffy Szalon vezetője

süti beállítások módosítása