Mini Operaház épült Szarvason

Tökéletesen kivitelezett, részletgazdag és persze gyönyörű Operaház-makett is látható tavasztól a Szarvasi Arborétumban megnyílt Mini Magyarország makettparkban. 

A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani középpontjában nyílt meg április 10-én Európa legújabb makettparkja, a szarvasi Mini Magyarország. Az élménypark megalkotását a brüsszeli Mini Europe ihlette. A hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutató Mini Magyarország a Békés megye szívében található arborétum gyönyörű természeti környezetében valódi turisztikai csemege.

 

Operahaz mini Szarvas1

 

A különös gonddal kivitelezett makettek elkészítése, valamint a park kialakítása közel 9 hónapon át zajlott 12 szakember – köztük elismert képzőművészek -, és több mint 50 kivitelező munkás közreműködésével. Az első szakaszban több tucat hazai történelmi helyszín és épület makettje készült el, így a budapesti Operaházé is, de teljes pompájában látható a mini szegedi dóm, a Széchenyi Lánchíd, a kecskeméti Cifrapalota vagy az egri vár is.

 

Forrás: opera.hu

süti beállítások módosítása