Húszezer látogatót vesztett az Újszínház

Húszezer látogatót vesztett az Újszínház az idei évadban, amióta a szélsőséges nézetei és szakmaiatlan pályázata miatt sokat bírált Dörner György vezeti - derült ki a főváros gazdasági bizottságának tegnapi ülésén. Lapszemle.

ujszinhaz
 

A Népszava írása szerint a testület a fővárosi fenntartású teátrumok tavalyi évi pénzügyi beszámolóit tárgyalta, és az Újszínházról kiderült, hogy 2012-ben elvesztette korábbi nézői egyharmadát: 20 ezer látogatóval kevesebb volt kíváncsi az előadásokra, mint az azt megelőző évben. 

Jegyárbevétele még a nézőszám csökkenésénél is nagyobb mértékben csappant meg: teljes bevételeinek mindösze 11 százaléka származik a színház pénztárából. 

A főpolgármester azt ígérte, egy év múltán, ha szükségesnek érzi felülvizsgálja az igazgató kinevezését, ám ezt idén februárban indokolatlannak tartotta. Pedig az Újszínház - amelyre az előző vezetés több mint 160 millió forint eredménytartalékot hagyott -  az egyetlen fővárosi teátrum, amely a TAO-támogatásból nem közel 5 ezer, hanem a duplája, csaknem 10 ezer forintnyi közpénzből nyújtott támogatáshoz jut minden egyes eladott jegy után. 

 

Forrás: Népszava, Színház.hu

süti beállítások módosítása