Nem értem, de veletek nevetek - vizsgabemutató a Bethlenben

Nem értem, de veletek nevetek címmel fizikai-színházi operettet mutat be a Bethlen Téri Színház. Az előadást Simányi Zsuzsanna, negyedéves fizikai színházi koreográfus-rendező hallgató állítja színpadra május 15-én és 16-án.

Az alkotók ajánlója:

 

„A Primadonna, a Bonviván, a Szubrett és a Táncos-komikus egy időben, egy helyen, örökre... Mikor kezdődött, hogyan végződik? És mi van a vége után? A válaszok, valahol a színház épületében ragadtak.

Operett utánérzés…”
Az idei tanév során kötelező feladat volt a fizikai színházi koreográfus-rendező szakos osztály számára, hogy alaposabban megismerkedjen az operett műfajával.

 

Nem értemde Foto Matyas Attila

Fotó: Mátyás Attila


A készülő előadásban az alkotók arra tesznek kísérletet, hogyan tudják újraértelmezni, és a mozgás kínálta lehetőségekkel megközelíteni, bemutatni, ezt nagy múlttal és komoly hagyományokkal rendelkező műfajt: az operettet.
Vajon lehet-e pusztán a testtel megidézni a ragyogást? Meddig tarthat az illúzió? Mi történik, hogyha e karakterek kiszakadnak az ideálisnak vélt közegből, és időtlenül futják köreiket?
A produkciónak a Bethlen Téri Színház ad otthont, ahol az 1930-as évek óta nem játszottak operettet, így az előadás egyfajta szellemidézés is egyben.

 

Nem értemde 2Foto Matyas Attila

Fotó: Mátyás Attila

 

Az alkotókról:

A Pulzus Társulás 2010 júniusa óta működő projekt színház. "Mindenkori célkitűzése, olyan művészekkel együtt dolgozni, akik tudják, hogy színházzal foglalkozni felelősség."
Simányi Zsuzsanna 2009 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallhatója. Választott szakirány: fizikai színházi rendező – koreográfus. Osztályvezető tanárok: Horváth Csaba, Lukáts Andor.

 

 

simányi zsuzsa 3- foto toth simon ferenc

Fotó: Tóth Simon Ferenc

 

Nem értem, de veletek nevetek
- Finálé - 
A Füge és a Pulzus Társulás produkciója,
a Színház-és Filmművészeti Egyetem vizsgabemutató előadása.


Játsszák: Bakos Éva, Guary Szandra, Kroó Balázs, Tóth Máté, Madlena László
Látvány, kivitelezés: Körmendy Pál
Fény: Bánki Gabriella
Jelmez: Zimányi Márta, Bodor Katalin
Asszisztens: Korcsmáros Felícia
Dramaturg: Kelemen Kristóf e.h.
Rendező: Simányi Zsuzsanna e.h.

Osztályvezető tanárok: Horváth Csaba, Lukáts Andor
Támogatók: SÍN Kulturális Központ, Színház- és Filmművészeti Egyetem, FÜGE
Köszönet: Kiss Márton, Baráthy György, Lukács Gábor, Réti Anna, Sín Kulturális Központ, FÜGE, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Zsófi.

Bemutató: 2013. május 15. és 16. (19:30)
További előadás: 2013. május 30. (19.30)
Helyszín: Bethlen Téri Színház

süti beállítások módosítása