Elindult a végrehajtás a Magyar Színházzal szemben

A Magyar Színházból a másodfokú bírói ítélet szerint jogtalanul elbocsátott dolgozók ügyvédje megindított kilenc végrehajtási eljárást a színház ellen. A Magyar Színház ugyanakkor cáfolja a híreket.

Járulékokkal és kamatokkal együtt közel 40 millió forintot kell kifizetnie a Pesti Magyar Színháznak, mivel tizenkét másodfokú bírósági ítélet szerint jogellenesen rúgta ki dolgozóit. Korábban összesen tizenhét munkaügyi per indult a színház ellen.

 

Bár Őze Áron direktor felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához, a kirúgottakat képviselő ügyvéd kilenc végrehajtást már elindított. Nagyváradi Erzsébet és Mihályi Győző színészek mellett még heten fordultak végrehajtóhoz.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárságától a Blikk megtudta: nem segítik ki a színházat, így az előadásokra szánt keretből kell kigazdálkodni a kirakottaknak visszamenőleg járó pénzt.

 

 

Magyar Szinhaz

 

A Magyar Színház szerkesztőségünknek cáfolta a hírt, miszerint elindult a végrehajtás. Az ügyben a Magyar Színház napokon belül közleményt ígért.

 

Forrás: Színház.hu, Blikk

süti beállítások módosítása