Rászoruló fiataloknak gyűjt a Játékszín gálája

Jótékonysági gálának ad helyet május 11-én a Játékszín, amely a Jövőbarát Alapítvány számára gyűjt adományt.

 

„A tízéves alapítvány különböző programjaihoz a teátrum igazgatója, Németh Kristóf, valamint az esten fellépő művészek is több alkalommal csatlakoztak, így született meg az ötlet, hogy egy közös gála keretében mindnyájan együtt gyűjtsenek a rászorulóknak” – mondta el Dicső Dániel, a gála szervezője, rendezője, aki elárulta meglepő műsorszámokkal is várják a közönséget. Csonka András például Hrutka Róbert zenei kíséretében énekel majd, Polyák Lillát férje, Homonnay Zsolt kíséri gitáron, míg Németh Kristóf bűvészkedni fog. Gubás Gabi színésznő bossa nova stílusban énekel négytagú zenekarával, a készülő lemez dalait pedig a gála keretében hallhatja először a közönség. Az est folyamán zenél még többek között a Talamba Ütőegyüttes, valamint Vásáry André is énekel, de ezúttal nem a tőle megszokott opera műfajában.

„A műsor érdekessége lesz még a Momentán Társulat szereplése, amely néhányszor megszakítja a gálát, és interaktív formában, – a nézőtéren ülő, és a játékra kedvet érző - közönséget is bevonva mutat be pillanatokat, jeleneteket a Jövőbarát Alapítvány mindennapjaiból” – tette hozzá Dicső Dániel.

jovobarat plaka 188

 

Az alapítvány, amely húsz évvel ezelőtt született meg Éjféli Sportbajnokság néven, a kallódó fiataloknak nyújt alternatívát arra, hogy a szabadidejüket hasznosan, közösségben és sportolva töltsék el. A kezdetben csak pingpongozást, később többféle játéklehetőséget is kínáló program mindenki számára nyitott és ingyenes, csupán az alapszabályok betartását várják el a csatlakozóktól: alkoholos, drogos állapotban a klub, amely 7 órától hajnalig, szendviccsel és teával várja a fiatalokat, nem látogatható.

„Már az alapítvány indulásakor ott állhattam a kezdeményezés mellett, amely azóta egyre szélesebb körben nyújt segítséget a fiataloknak, akiknek megmutatja a közösség erejét, és értelmes szabadidős elfoglaltságot ad” – mondta el Németh Kristóf, a Játékszín igazgatója, aki a hétköznapi sikerek mellett arra is büszke, hogy vannak tagok, akiknek életcélt adott a közösség. „Pálos Péter is a klub tagja például, aki a 2012-es paralimpián bajnok lett pingpongban” - tette hozzá.

A teátrum igazgatója úgy véli, magánintézményként több lehetőségük van a segítségadásra, ezért élen szeretnének járni a karitatív tevékenységekben a színház művészi gárdájának és infrastruktúrájának segítségével. Tavaly Mikulás-napi programján háromszáz rászoruló gyermeknek biztosított ingyen belépőt és ajándékcsomagot a színház, amely idén a Jármika Jövőkép Gyermek Alapítvánnyal együttműködve Süsü történetét állítja színpadra: az előadás bevételével pedig egy társulati tag gyermekének gyógykezelését támogatják.

 

jovobarat
A május 11-ei jótékonysági gála teljes bevétele az alapítvány további sikeres működését segíti. A gála során befolyt összeget a Jövőbarát Alapítvány 25 rászoruló fiatal, egyhetes, balatoni nyaralására szeretné fordítani. A műsort megelőzően este 6 órától a színház előtt a fellépő művészekkel közös pingpongozásra nyílik lehetősége a látogatóknak.

A gálán fellépő művészek:
Antal Timi, Baricz Gergő, Csonka András, Deutsch Anita, Éliás Gyula, Gubás Gabi, Homonnay Zsolt, Hrutka Róbert, Kálloy Molnár Péter, Kinizsi Ottó, Király L. Norbert, Lévay Viktória, Momentán Társulat, Pindroch Csaba, Polyák Lilla, Szőke Szandra, Szölöskei Tímea, Talamba Ütőegyüttes, Tarány Tamás, Vásáry André, Tarány Tamás, Verebes Linda
Az est házigazdái: Barabás Évi és Németh Kristóf
Rendező: Dicső Dániel

süti beállítások módosítása