Ascher Tamás a Propagandában járt

Fiáth Titanilla börtönpszichológus és Ascher Tamás rendező voltak Till Attila műsora, a Propaganda vendégei. Az adás két részletben megtekinthető.

 

Ascher Tamás: "Ültem az ablakban, és arra gondoltam, ha nem volna létezés, mi lenne helyette.

Nem csak ha Föld nem volna, ha nem volna világegyetem.

Ezen gondolkoztam, amíg minden el nem borult és el nem sötétült.

Így teltek a napjaim, és közben egy kis játékautót tologattam."

(2013. 04.30 -i adás - 1. rész)

A TV2 így ajánlja a műsort:
Az adás szereplői számára a legértékesebb nyersanyag maga az ember. Zárt világban dolgoznak; egyikük papírfalak között, másikuk rácsokkal körbezárva. Ascher Tamás színházrendező és Fiáth Titanilla börtönpszichológus.

 

 

Ascher Tamás: "merev, paranoid önkontrollal rendelkezem" (2013. 04.30 -i adás - 2. rész)

 

Ascher Tamást nem kell bemutatni a színházba járó közönségnek; hiszen negyven éve mindenki pontosan tudja, hogy miért ő az egyik legfontosabb figurája a modern magyar színháztörténetnek. Ha valaki nem jár színházba, annak legyen elég annyi, hogy a Kossuth-díjas Ascher Tamás a világ 25 legjobb színházrendezője közé tartozik, aki nem is olyan rég Cate Blanchett-et rendezte Ausztráliában egy Csehov-darabban.

Látogatás egy igazán európai színvonalú színházba, ahol még Ascher-féle köhögéscsillapító cukorka is kapható, lévén a rendező időtlen idők óta, ámde töretlen szenvedéllyel üldözi a közönség soraiban helyet foglaló köhögőket. Ascher híresen fegyelmezett ember hírében áll; mint mondja, egyetlen pillanatra sem meri elveszíteni az önkontrollját. Magát afféle merev, paranoid önkontrollra kényszerült, ám színészeit folyamatosan mulattató személyiségként aposztrofálja...


 Forrás: TV2

süti beállítások módosítása