Betörő az albérlőm - Bemutató és bűvészet a Madáchban

Finiséhez érkezett a Madách Színház legújabb színdarabjának próbafolyamata. Jön a cseppet sem szívbajos Mrs. Wilbeforce angol humorban bővelkedő története. A Madách Tv legújabb adásával betekinthetnek a főpróbákra.

The Ladykillers  az eredeti címe annak a filmnek és színdarabnak, amely Magyarországon, május 11-től, Betörő az albérlőm címen fut a Madách Színházban.

 

plakat

 

Az eredeti darabot Szente Vajk Londonban látta, és úgy gondolta az élményt a magyar közönséggel is meg kell osztania. A történet szerint Marcus professzor viselkedési zavarokkal küzdő rablóbrigádja és naiv (ám koránt sem szenilis) főbérlőjük, Mrs. Wilbeforce izgalmas és vicces története fél évszázada mozgatja meg filmes és színházi rendezők fantáziáját. Az eredeti, 1955-ös moziból 2004-ben a Coen fivérek is készítettek feldolgozást, amelyben Tom Hanks játszotta a főszerepet, Londonban pedig két éve színdarab született az enyhén szólva is furcsa szokásokkal megáldott rosszfiúkról – egyikük például imád női ruhákba bújni -, valamint a kedves öreg hölgyről, aki akaratán és tudtán kívül főszerepet játszik a bűnözők tervében.

 

A sztori szerint Marcus professzor és csapata zenészeknek adják ki magukat, így keresnek és találnak albérletet Mrs. Wilbeforce-nál. Igazából az álvonósnégyes egy pénzszállító autó kirablására készül, amihez az idős hölgy segítségére számítanak, aki ehelyett inkább a béna és kissé retardált társaság lebuktatásán dolgozik. Mrs. Wilbeforce egyértelműen nemkívánatos személy lesz…  

 

betörő az albérlőm

 

A Madách Színházban az angol krimikomédiához és a félmillió font elrablásához, illetve annak megakadályozásához Halász Juditon, Hűvösvölgyi Ildikón, Mucsi Zoltánon, Szerednyey Bélán, Hajdu Steve-en, Magyar Attilán és Nagy Sándoron kívül Hajnóczy Soma bűvészvilágbajnok is hozzáteszi a magáét. Ugyanis ő találta ki és tanította be az előadás trükkjeit, amelyeknek köszönhetően nem csak Mrs. Wilbeforce akarja keresztülhúzni a bűnbanda terveit, hanem életre kelt háza is... 

Fotó: Madách Színház

süti beállítások módosítása