'Nem is volt, nem is lesz cenzúra' - Kálomista Gábor a Tháliáról

Kálomista Gábort a Magyar Nemzet kérdezte annak kapcsán, hogy a Thália Színház menedzserigazgatóját több sajtótermék "kultúroligarchának" jellemezte az elmúlt időben. A producer arra is válaszolt, miért vették le a Bombaüzlet?! című kabarét műsorról. Lapszemle.

 

A Magyar Nemzet cikkéből:

 

"Valóban 4,5 milliárd forintot kaptak a filmes cégeim állami pályázatokon, ám az erről szóló cikkek azt nem igazán hangsúlyozták, hogy mindez tizennyolc év története. Az átlagot számolva ez az összeg évente mintegy 250 millió forintot jelent, ami a filmek költségvetését tekintve nem kiugróan magas. Ebből a 4,5 milliárd forintból elkészült huszonkilenc egész estés nagyjátékfilm, hat tizenkét részes tévésorozat, három animációs film, hat dokumentumfilm" - sorolta Kálomista Gábor, aki arról is beszélt,  nem szégyelli, hogy az elmúlt évtizedek alatt hány barátra tett szert, de hazugság, hogy az ő jóvoltukból dolgozhat. 

 

kalomista

Kálomista Gábor

 

A sajtóértesülésekre, melyek szerint a Thália a Bombaüzlet?! című kabaréját pár előadás után azért vette le műsoráról, mert kormánypárti cenzúrára került sor, a menedzserigazgatója így reagáltt: "Felteszem, aki ilyen cikket írt, nem látta az előadást: ha létezne is cenzúra, az előadásban semmi olyan nincs, ami sértődésre adhatott volna okot. De ha lett volna valamilyen 'érzékenységet sértő' jelenet a darabban, akkor sincs, nem is volt, és nem lesz cenzúra. A Bombaüzlet?! sajnos nem szólt akkorát, nem volt olyan kedvező a fogadtatása, mint amilyet reméltünk, ezért került le a műsorról" - hangsúlyozta Kálomista Gábor.

 

A kérdésre, mi igaz abból, hogy az MTVA múlt évben a Thália színházi közvetítésekért mintegy 93 millió forintot fizetett ki, miközben az összes többi színházi közvetítésre összesen 25 milliót költött, Kálomista Gábor így felelt: "Ez az állítás így nem stimmel. Két dologról beszélünk: a Tháliában vannak színházi felvételek. Hat előadás közvetítéséért 25 millió forintot fizetett ki a közmédia, ennek döntő hányadát azok a színházak kapták, amelyek elhozták a darabjaikat. Ezenkívül zajlanak hangjátékok, rádiójátékok a Thália saját stúdiójában, zömében saját színészekkel, ezért a több mint háromezer-ötszáz legyártott percért mintegy 83 milliót fizetett a Médiaszolgáltatás- támogató és Vagyonkezelő Alap. De ez nem adomány, emögött munka áll" - válaszolta a menedzserigazgató.

 

A teljes interjú a Magyar Nemzetben olvasható.

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása