Utolsó vacsora - A Góbi Rita Társulat premierje a MU-ban

Május 17-én mutatja be a Góbi Rita Társulat az Utolsó vacsora című produkciót a MU Színházban.

 gobi

 

A MU ajánlója:

 

Góbi Rita, korunk egyik legdinamikusabb ifjú táncművészeti alkotója új produkcióra készül társulatával a MU Színházban.
Az Utolsó vacsora című különös, a társművészeteket (zene, videó) is bevonó, nagyszabású produkció csak hívószóként használja a bibliai motívumot, a hangsúly a modern kor problémáin, kapcsolati dinamikáin, egyén és közösség örökké változásban élő viszonyán van.

 

Góbi Rita a darabról:

"Az Utolsó vacsora számunkra nem egy ismert, pontosan beazonosítható, kulturális tárgy, egy újramondásra alkalmas bibliai történet, hanem létezésünk kiapadhatatlan energia-forrása, éppen most (mindig) zajló jelene. Nem értelmezni kívánjuk tehát a színpadon, hanem élni inkább: láthatóvá, élményszerűvé tenni semmi mással össze nem hasonlító hangoltságát, a benne pulzáló életigenlést.

Ez csak úgy lehetséges, ha megnyitjuk magunkat – testünket – arra a frekvencia-számra, vibráló magasfeszültségre, mely 'utolsóságának' sajátja. Az elemi éhség tapasztalatához közelítünk így, mely csakis a szeretet 'tériszonyában', szédületes örvényében keletkezhet, nem enyhítheti kenyér és bor. Jézust és Júdást ne keressék tehát a színpadon, mi leszünk ott: csak annyiban szereplői Utolsó vacsoránknak, amennyiben alteregóink, ott vannak, nyugszanak bennünk összegabalyodva, láthatatlanul. Hűségről, árulásról sokat tudunk már, nem szükséges tanulságait újra számba venni. De a vacsorát, az utolsót, senki nem tálalta még nekünk.”

 

 

A koreográfusról:

 

Góbi Rita 23 évesen alapította meg önálló társulatát, a GÓBI-t, melyet évek óta egyre növekvő sikerrel vezet. Azóta különféle produkciók gazdája és kitalálója lett, mára rutinos társulatmenedzser. A felkavaróan érzéki új produkció tengelyét ember és közösség, individuum és környezete, kiválasztás és beavatás, tanítás és magára hagyás alapkérdései képezik. A dinamikus előadás nemcsak zenei alapot és hangszeres élőzenét használ, de a vetítést és a videótechnikát is segítségül hívja május 17-én, 18-án és 19-én este nyolctól a MU Színházban.

  

gobi rita

 

Góbi Rita Társulat:
Utolsó vacsora
tánccal, zenével, vizualitással
 

Táncművészek: Samu Kristóf, Sinthavong Zsófia, Pethes Ágnes, Góbi Rita

Zene: Gyulai Csaba

Jelmez: Sinkovics Judit

Fény: Szirtes Attila

Vetítés: Papp Gábor, Korai Zsolt, Hajdu Gáspár

Koreográfia: Góbi Rita

Külön köszönet: Gueth Péter, Kerekes Emőke, Vörös Zsolt, Barna Gábor Botond, gpower.hu 

Támogatók: EMMI, NKA, Műhely Alapítvány, Sín Kulturális Központ

 

2013. május 17., 18., 19. - 20 óra

MU SZÍNHÁZ


j

süti beállítások módosítása