Kulka János a Katonához szerződik

Kulka János úgy érzi, régi álma teljesül: a budapesti Katona József Színházhoz szerződik 2013 őszétől, miután otthagyja a Nemzetit - írja a hvg.hu.


„Nagyon szerencsés vagyok, olyan, mintha valaki vigyázna rám” – fogalmazott Kulka János a Katona József Színház ajánlatáról a hvg.hu-nak. A szerződést kedden írják alá a felek.

Kulka útja a Katonába azzal kezdődött, hogy Zsámbéki Gábor rendező, a Katona korábbi igazgatója szerepet ajánlott a Nemzeti Színházból távozó színésznek Ibsen: A nép ellensége című darabjában.

Kulka-János
A hvg.hu cikke szerint Máté Gábor, a Katona igazgatója a darab premierbuliján odalépett Kulkához, és „azt kérte, hogy nagyon komolyan beszéljünk. Én éppen a harmadik fröccsömnél tartottam, komolyan nem nagyon akartam beszélni” - mesélte Kulka János, de végül mégis elhangzott az ajánlat. A Máté-Zsámbéki-Ascher Tamás rendező hármas egyetértett abban, hogy Kulkának állandó társulati tagságot ajánlanak.

"Azt hiszem, titkon mindig arról álmodtam, hogy a Katonában játsszam. Nagyon szerencsés vagyok” - mondta a Kossuth-díjas színész. Kulka János tájékoztatása szerint egyelőre abban állapodott meg a Katona József Színház vezetésével, hogy évente csak egy új szerepet játszik, vagyis a 2013–2014-es évadban A nép ellenségét már társulati tagként játssza, és ez március-áprilisban egészül ki egy újabb szereppel.

 

Forrás: hvg.hu

süti beállítások módosítása