A Csokonai Színházról szóló két kötetet mutatnak be Debrecenben

A Csokonai Színház elmúlt hét évadját áttekintő album, A költői színház, valamint Az ember tragédiája című werk-könyv bemutatójára várják az érdeklődőket május 17-én, 17 órától a Fórum Debrecen bevásárlóközpontban. 

Vendégek lesznek többek között Ráckevei Anna, Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Csikos Sándor, valamint Vidnyánszky Attila. A könyveket Szénási Miklós költő mutatja be.

A köteteket így ajánlja a színház:

 

A költői színház - Hét évad egy kötetben

184 oldalon 13 interjú, tanulmány és több mint 300 kép mutatja be a társulat közel 100 előadását, törekvéseit.
„A debreceni Csokonai Színház 2006 és 2013 között egy olyan modell jegyében működött, amelynek lényege három szóban foglalható össze: hagyomány – korszerűség – nemzetköziség. A hivatásos magyar színjátszás fővonalán ez a hármas vezérelv húzódik végig jellegadó módon. És alighanem ugyanez a mélyebben fekvő azonosság, az összes magyar színházművészt belsőleg motiváló közös szemléleti alap volt a debreceni színházi műhely sikerének a titka – emberi és művészi értelemben is." - Vidnyánszky Attila.

 

Az ember tragediaja borito web


Az ember tragédiája - egy előadás születése színről színre
„A Tragédiában az élet zeng fel a maga végtelen összetettségében" - Trill Zsolt színész.
A werk-könyv Vidnyánszky Attila legnagyobb szabású rendezésének létrejöttét mutatja be szóval és képpel. Színről színre. A kötetben Bócsi Krisztián több mint 100 képe mellett olvashatók Bérczes László Ónodi Eszterrel, Rátóti Zoltánnal és Trill Zsolttal készült interjúi, valamint Vidnyánszky Attila esszéje.

 

 

süti beállítások módosítása