A szemeteszsákok földjén - GAP a Jurányiban

Vass Imre szólótánca, a tavaly bemutatott GAP látható a Jurányiban május 16-án, 20 órától.

 

Az alkotók ajánlója:

 

Főhősünk nagy magabiztossággal közlekedik a planéták és a dimenziók között egyaránt. Küldetése, hogy kapcsolatot teremtsen, megérintsen, hidat képezzen. A csillagos ég felé lőtt üzenetek eleve meghatározott találati valószínűséggel rendelkeznek, az eredményesség így szinte lehetetlen.

 

gap vass imre 2


GAP lehet egy bolygó ahol csak foszlányok és töredékek lebegnek a semmiben, kiszámíthatatlan, tele csapdával vagy lehet köztes tér, rés létező és a nem-létező között. Minden attól függ, hogyan tekintünk rá.
De talán épp ez a hiba\rés teremti meg a kapcsolat lehetőségét múlt és jelen, nézőtér és színpad, ember és ember, egyén és közösség, emberiség és az idegen létformák között.

 

gap vass imre 3

 

Kritikus szemmel az előadásról:

A GAP bolygó a műanyag szemeteszsákok földje, ahol időtlenség van és a hősies élni akarás. A szemeteszsák-szkafanderből nehezen kihámozódó alak szembesül a különböző méretűre felfújt pillekönnyű műanyag nehezékekkel. Mozgásművészetének egyik kiemelkedő része a darabos vergődő légzsákharc – tragikus hősként szembekerül a problémákkal, küzd ellenük, belenyugszik sorsába, és űrrobinsonként megalkotja szemeteszsák totemét. Jól felszerelt kis utazóbőröndjében több tonna nejlonfólia valamint zacskós víz van, ezekből építkezik.

A tábortűz hangulatát megidéző táborvíz dalban – zacskós vízből kreált tűzifa kupacnál ülve – angolul fantáziál a jövőről, szerelemről, bájos melankóliával. Majd hirtelen időt és teret ugorva ténylegesen megérkezik az űrutazó a Refektóriumba, és a videón látott kontaktust kereső attitűdöt folytatva keresi az őt megérinteni vágyó személyt. A sikeres találkozás ismét angol nyelven folytatódott az egyik nézővel, aki átvehette az üzenetet – a fizikusrajzok egyikét. (Sárosi Emőke: Férfiak a nagyító alatt, ellenfeny.hu)

 

gap vass imre

Fotók: Lékó Tamás, tancelet.hu

 

Vass Imre: GAP

Koncepció\Koreográfia\előadás: Vass Imre
Koncepció\hang: Somló Dávid

 

2013. május 16. - 20.00 óra

Jurányi Inkubátorház


süti beállítások módosítása